”Marea majoritate a primarilor PNL sunt nemulțumiți de colaborarea care există între ei și conducerea partidului de la nivel județean”, a declarat primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași, care ia în calcul să-și depună candidatura pentru președinția filialei județene a PNL.

”Marea majoritate a primarilor PNL sunt nemulțumiți de colaborarea care există între ei și conducerea partidului de la nivel județean. Eu tot timpul am spus acest lucru. L-am auzit și pe Sorin Hognogi (primarul comunei Spermezeu – n.r.) că este nemulțumit de situația în care se află partidul în ce privește colaborarea conducerii partidului și primari”, a spus Vasile Silași într-o emisiune la Info Bistrița.

Cuvântul lui Silaş, la obiect!

Acesta a spus că declaraţiile primarului referitoare la o posibilă reformă în ceea ce priveşte relaţia cu primarii, în condiţiile în care nu şi-a respectat cuvântul nici măcar în astfel de momente, nu îi inspiră încredere.

”Ioan Turc a promis că vom avea și desemnarea candidaților pentru Parlament prin vot și, în final, a pus în față o listă. În partid circulă discuții că a sunat Ludovic Orban să-l pună pe Robert Sighiartău în pole position, să nu riște plasarea lui pe locul 2 sau 3. Când am fost la București (acum trei săptămâni – n.r.), Ludovic Orban mi-a confirmat că lucrurile au stat așa. A sunat pentru Robert Sighiartău.

Pe urmă, domnul președinte Ioan Turc a beneficiat de acel telefon și și-a pus și el oamenii în pole position în cealaltă parte (la Senat – n.r.). Am aflat despre lucrul acesta”, a spus Silași.

Primarul din Chiochiș a menționat că acesta a fost motivul pentru care și-a retras candidatura internă pe care apucase să și-o depună pentru Senat.

”Mi-am depus o candidatură pentru Senat și mi-am retras-o cu câteva zile înainte. Când am intrat în găștile politice am avut de suferit, când am apelat la votul oamenilor, acolo a fost câștigul meu de fiecare dată. De aceea am renunțat la acea candidatură la Senat pentru că nu ține de eul meu interior să fac jocuri politice, să fac parte din găști, să pun președinți, să dau jos președinți”, a spus primarul Vasile Silași.

Vasile Silași, VORBEŞTE

Nemulțumit că nu s-au respectat principiile democratice în mandatul actualului președinte, Vasile Silași ia în calcul să candideze iar la șefia PNL Bistrița-Năsăud.

”Prin candidatura mea, dacă se va materializa, vreau să ies din zona taberelor. Nu vreau ca după 2-3-4 ani de zile să aud acel DA categoric pe care l-am auzit deja: l-am pus pe Ioan Turc președinte! Nu mi-ar face onoare, indiferent care ar fi persoana care ar putea spune acel lucru despre mine.

Eu, cel puțin, am fost șocat de acea discuție în care Ioan Oltean spunea ”categoric” că l-a făcut Ioan Turc președintele partidului. Am intrat așa, într-o zonă nesigură. Ioan Oltean nu a spus niciodată că îl susține pe Ioan Turc înainte de alegerile (precedente – n.r.) pentru președinția partidului. Eu așa știu, că era în barca în care trăgeam la vâsle și eu. După declarații văd nu a fost așa.

De susținere a beneficiat Nelu Turc. Nu știu dacă pentru nu a ajunge Robert Sighiartău președinte sau pentru a ajunge Nelu Turc. Nu știu care sunt înțelegerile. E destul de greu de vizualizat ce se întâmplă la nivel politic în PNL. Sunt destul de dezamăgit. Știam și atunci despre o parte din jocuri, am vrut să mă retrag, dar am fost sfătuit să nu o fac.

A venit o persoană din anturajul domnului Oltean și mi-a zis să fac o înțelegere cu Ioan Turc pentru că Ioan Turc ascultă în acel moment. Am refuzat și am mers mai departe cu speranța că lucrurile vor fi mai clare în ziua votului. Și tot din presă am aflat că Robert Sighiartău și Ioan Turc au fost puși de același om. Acum nu mai știm pe cine susține Ioan Oltean, pe Robert Sighiartău sau pe Ioan Turc.

Eu nu am să-i reproșez nimic domnului Turc. Întrebarea ce planează asupra domnului președinte Turc este următoarea: va face o nouă alianță cu domnul Ioan Oltean? Sau va face Robert Sighiartău o alianță cu Ioan Oltean?”, a afirmat Vasile Silași.