În weekendul 10-11 aprilie, vremea va continua să fie mai rece decât normalul pentru această perioadă, iar de luni, 12 aprilie, vom avea temperaturi de primăvară.

Potrivit ANM, sâmbătă, 10 aprilie, temperaturile minime vor varia între -11…-9 grade în estul Transilvaniei și 3…5 grade în Dealurile de Vest și Dobrogea.

Cerul va fi variabil, mai mult senin, în vestul și nord-vestul țării. Vântul va sufla slab până la moderat. Se va produce brumă pe arii extinse.

Vremea se încălzește

În București, vremea se va încălzi, dar tot va reve firece pentru această dată, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va ajunge în jurul valorii de 15 grade. Cea minimă va fi de -1…1 grad. Noaptea, vor fi condiții de brumă.

Prognoza meteo pentru duminică, 11 aprilie

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade pe litoral şi 20 de grade în Banat. Cele minime vor varia între -6 grade în depresiunile intramontane şi 8…9 grade în Dealurile de Vest și în Dobrogea. Cerul, mai mult senin, va avea înnorări temporare spre seară şi noaptea în vest și nord-vest. Izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în Banat şi nordul Moldovei. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în Moldova, Muntenia și dealurile Olteniei, se va semnala brumă. Izolat vor fi condiții de ceață, transmite ANM.

Cum va fi vremea luni, 12 aprilie

Pentru luni, 12 aprilie, veștile sunt din ce în ce mai bune. Prognoza meteo arată că vremea va deveni caldă în toată țara. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 22 de grade în regiunile vestice. Cele minime vor varia între 2 şi 12 grade. Mai scăzute, spre -3 grade, în depresiunile din Transilvania, informează ANM.

sursa: ANM