În județul Sibiu, carantina se prelungește până pe 7 decembrie în municipiul reședință de județ, în comuna limitrofă Șelimbăr și în orașele Cisnădie și Tălmaciu. Autoritățile au luat această decizie pentru că rata de infectare cu noul coronavirus este în continuare ridicată. De la ora 5:00 a intrat în carantină și satul Mârşa. Astfel, numărul localităților din județul Sibiu în care se aplică astfel de restricții ajunge la opt, fiind afectați aproape două treimi din locuitori. Ce efecte a avut până acum această măsură, a transmis corespondentul RRA Carmen Vulcan.

După ce a depășit chiar și nouă cazuri la mia de locuitori, ultimele date oficiale arată că incidența în județul Sibiu a scăzut până la 7,13 la mie, iar municipiul Sibiu, care ajunsese la un vârf de peste 13 cazuri la mia de locuitori, a ajuns, după două săptămâni de carantină, la sub 11 la mie. Rata incidenței cumulate este încă foarte ridicată, iar sistemul sanitar este în continuare suprasolicitat; de aceea s-a decis prelungirea carantinei cu încă o săptămână pentru municipiul Sibiu, orașele Cisnădie, Tălmaciu și comuna Șelimbăr.

Pentru că restricțiile vor expira abia după ziua alegerilor parlamentare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a introdus un articol suplimentar care prevede că în data de 5 decembrie este permisă deplasarea persoanelor implicate în organizarea alegerilor, iar în data de 6 decembrie – a tuturor cetățenilor care merg la vot, a observatorilor și a echipelor care transportă urnele mobile.