Mai exact, deputații UDMR vor cu orice preț ca angajatorii să scadă din impozit , în limita a 1500 de lei pe lună/copil, chletuielile cu creșa/grădinița copiilor.

Măsura a fost suspendată de Guvern,la finalul anului trecut, din rațiuni economice, explica premierul Florin Cîțu.

De această facilitate fiscală beneficiază, în prezent, doar firmele care plătesc TVA.

Proiectul propus de UDMR îl va enerva pe premier

În expunerea de motive, UDMR susține că este justificată o asemenea măsură, mai ales că și alte state membre urmează acest model.

Liderii social democrați au declarat că sunt de acord cu această inițiativă legislativă venită din partea UDMR.

„Microîntreprinderile scad din sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor cheltuielile cu funcționarea unităților de educație timpurie aflate în administrarea lor sau cu serviciile de educație timpurie datorate de angajați pentru copii lor.  În limita sumei de 1.500 lei/luna pentru flecare copil. În cazul în care cheltuielile aferente depășesc cuantumul impozitului datorat, diferența va fi scazută.  În ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați. Din taxa pe valoarea adaugată datorată sau din accizele datorate”, potrivit proiectului inițiat de deputați UDMR, prezentat și de site-ul profit.ro

Cum explica premierul Cîțu măsurile de austeritate

La finalul anului trecut, premierul Cîțu încerca să convingă românii că economia României nu se va prăbuși.

Astfel, pentru a putea susține financiar unele sectoare grav afectate de pandemie, Cîțu a explicat de ce sunt necesare unele tăieri din buget.

„Nu voi lăsa economia să se prăbușească. Tot ce am făcut la Ministerul Finanțelor a ost cu transparență și așa mi-am propus și pentru anul 2021, spunea Cîțu”, la sfârșitul anului 2020.

Liderii coaliției au avut mai multe discuții aprinse pe tema bugetului, la începutul lunii februarie. Cele mai mari nemulțimiri au fost exprimate de minițtrii USR.

Într-un final, bugetul a trecut, în forma negociată. A fost nevoie de intervenția președintelui Iohannis, pentru ca partidele să se înțeleagă.