Alexandru Ștefan Vasile din județul Arad și-a primit sentința

În urmă cu două luni de zile, în februarie, două societăți a căror sedii se aflau în comuna Șilindia, împreună cu administratorii lor, au fost condamnați definitiv pentru fraudarea banilor europeni în urma unui anumit dosar instrumentat de către DNA Timișoara.

Acum, alt cetățean al comunei s-a trezit cu o condamnare pentru aceiași „procedură” de îmbogățire rapidă.

Este vorba despre Alexandru Ștefan Vasile care a primit trei ani de încarcerare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Acesta a fost prins de către procurorii DNA, bărbatul recunoscându-și vina, semnând astfel acordul de recunoaștere a vinovăției, care a fost acceptat de către Tribunalul Arad.

Alexandru Ștefan Vasile, trimis la muncă în folosul comunității

Potrivit reprezentanților DNA, Alexandru Ștefan Vasile trebuie să presteze pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunității, pentru o perioadă de 60 de zile.

„Tribunalul Arad admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara cu inculpatul V.A.Ș. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad sau în cadrul Primăriei comunei Șilindia”, au anunţat cei de la DNA.