Un incendiu violent, asemănător celui de la Miercurea-Ciuc, a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă la marginea municipiului Baia-Mare.

Un incendiu violent a izbucnit în această după amiază în zona Craica de la marginea municipiului Baia Mare. Echipajele de pompieri au intervenit prompt localizând și limitând proporțiile incendiului. Atât cât i-a fost dat însă focul s-a manifestat cu flacără mare. Au fost necesare și echipaje de poliție și de jandarmerie pentru aplanarea unui scandal deoarece în apropiere se adunaseră foarte mulți cetățeni.

Incendiul a izbucnit în suburbiile orașului Baia-Mare, în zona Craica, având la origine cauze punctuale și obiective pe care specialiștii le cunosc și transmit către populație. Condițiile grele, inumane în care trăiesc sute de oameni de etnie rromă în acea zonă, cauza temperaturilor deosebit de scăzute de astăzi (-10 grade la ora 18.00), au favorizat ca o sobă supraîncărcată cu lemne și un coș de evacuare a fumului să ia foc cu o repeziciune depășită de capacitatea de intervenție a locatarilor colibelor.

Focul s-a extins deosebit de rapid. Cele douăsprezece persoane care locuiau în colibă au reușit să iasă afară

Imediat focul s-a extins la întreaga colibă construită din chirpici. Scenariul ne conduce cu gândul la incendiul de la Miercurea-Ciuc unde focul s-a extins mult mai rapid la un număr mare de locuințe. Alte 8-9 colibe aflate în imediata apropiere au fost în pericol să se aprindă. Doar intervenția promptă a pompierilor băimăreni a făcut ca focul să fie localizat rapid, iar acesta să nu se extindă.

În apropiere s-au adunat foarte multe persoane, în special bărbați și tineri, deosebit de curioși. Aceștia au realizat foarte repede că nu pot interveni eficient pentru a ajuta în vreun fel. Prezența lor însă risca să degenereze într-un scandal și au fost necesare forțele de ordine ale poliției și ale jandarmeriei.

Cele douăsprezece persoane care locuiau în coliba cea mai afectată au reușit să iasă la timp afară. Declarațiile de la fața locului prezintă că nicio persoană nu a fost rănită. Cercetările în acest caz continuă, iar oficialitățile vor transmite cel mai probabil în cursul zilei de mâine detalii.