Potrivit AGERPRES, Un incendiu puternic a cuprins, miercuri după-masă, o fabrică de textile din Reșița. Mai bine de 60 de persoane au fost evacuate din firma cu profil de confecții textile. Incendiu s-a produs la unul dintre transformatoarele de curent ale clădirii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin a intervenit cu trei echipaje de pompieri și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea incendiului ce a cuprins clădirea. De asemenea, la fața locului a intervenit o autospecială de intervenție din Detaşamentului de Pompieri Reşiţa.

Nu s-au înregistrat victime

Din primele cercetări nu s-au înregistrat victime, iar incendiul ce s-a produs la unul dintre transformatoare a fost lichidat de către echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.

Pompierii au reușit să salveze bunuri în valoare de aproape 2 milioane de euro. Conform primelor investigații ale pompierilor militari, focul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit la panoul de comandă al tabloului electric.

ISU Caraș-Severin a intervenit de urgență și au reușit să lichideze focul ce a cuprins clădirea de textile cu ajutorul a trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

60 de persoane au fost evacuate

În urma producerii incendiului, aproximativ 60 de persoane ce-și desfășurau activitatea în clădire au fost evacuate. Conform pompierilor, focul ar fi izbucnit  datorită unui scurtcircuit la unul dintre transformatoarele clădirii.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. ISU Caraș-Severin a mobilizat un număr considerabil de autospeciale, reușind astfel să salveze bunuri în valoare de aproape 2 milioane de euro.

Incendiul de la Matei Balș a șocat o țară întreagă

În urmă cu câteva zile, un incendiu puternic a mistuit mai multe saloane de la Institutul Matei Balș din București. În saloane se aflau pacienți infectați cu COVID-19. Focul a mistuit patru saloane de la parterul pavilionului V, iar peste 100 de persoane au fost evacuate. Bilanțul în urma incendiului a ajuns la 11 morți.