Un incendiu violent a izbucnit la un autoturism care era oprit în parcarea sitului arheologic Sarmisegetuza Regia. Focul s-a dezvoltat cu repeziciune şi s-a extins în scurt timp la un alt autovehicul parcat în apropiere. Din fericire proprietarii celorlalte autoturisme, alertați, și-au mutat vehiculele. Au rămas doar cele două autoturisme care au ars complet.

Au intervenit echipajele de intervenţie specializate în stingerea incendiilor ale Detaşamentului de pompieri Orăştie în parcarea în era incendiul. Situl arheologic este amplasat într-o zonă de munte, astfel că mașinile pompierilor au avut de parcurs peste 30 de km.

„În incendiu au fost distruse în totalitate cele două autoturisme. Exista pericolul extinderii incendiului şi la alte autoturisme, însă jandarmii aflaţi în paza obiectivului arheologic i-au avertizat pe turiştii aflaţi în sit, care au reuşit să mute maşinile la timp. Incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nimeni nefiind rănit sau intoxicat cu fum. Detaşamentul de Pompieri Orăştie a dislocat o autospecială cu capacitate medie, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, locotenent colonel Anemona Doda.

Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică a unui autoturism, sunt de părere pompierii.