Dimineața, la ora 6:19 minute, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Baia Mare au fost sesizați prin 112 despre faptul că la un imobil de pe strada Vlad Țepeș a izbucnit un incendiu. Echipajele de intervenție au fost anunțate și au pornit spre adresa indicată.

La fața locului s-au deplasat polițiști, echipaje din cadrul I.S.U., SMURD și SAJ Maramureș. De la detașamentul de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au fost trimise două echipaje de stingere și unul de descarcerare. La intervenție au mai participat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și unul de prim ajutor E.P.A. din cadrul S.M.U.R.D., precum și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean.

La adresa indicată pompierii au localizat incendiul la o garsonieră. Din cauza fumului dens care inundase scara blocului, cei 42 de locatari au fost evacuați. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul din garsonieră se afla în faza de ardere generalizată. În interior, pompierii au găsit-o pe proprietară, o femeie în vârstă de 88 de ani, decedată.

Cadavrul acesteia a fost transportat la morga Spitalului în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzei morții.

În continuare se desfășoară  cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul. Pompierii au explicat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis în spații închise.

Cu doar două zile în urmă, tot echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au localizat și stins un incendiu, anunțat noaptea în jurul orei 03.30, într-un apartament situat la etajul șapte al unui imobil de pe bulevardul Traian din municipiu.

La intervenție au mai participat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și unul de prim ajutor E.P.A. din cadrul S.M.U.R.D., precum și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Cele trei persoane din locuință, două femei de 40, respectiv 66 de ani și un bărbat de 71 de ani, au ieșit din apartamentul în flăcări și au fost preluate de echipajele medicale sosite la fața locului. Cei trei au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, cu suspiciunea de intoxicație cu fum.

Incendiul a distrus tot ce era în apartament.