Incendiu la Săcele. O femeie și copilul ei au fost la un pas de moarte

 

O femeie de 26 de ani și copilul ei de șase ani au fost la un fost la un pas de moarte în Săcele. În această dimineață, casa în care locuiau a fost cuprinsă de un incendiu. Vecinii au observat flăcările și au salvat cele două persoane.Localnicii au reușit să stingă focul până la sosirea pompierilor. Cele două victime au suferit arsuri la nivelul feței, membrelor superioare și a căilor aeriene.

La fața locului au intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă cu medic și 2 echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Brașov. Ajută și o autospecială de stins incendii cu apă și spumă de la SVSU Săcele.

Incendiul s-a produs din cauza aprinderii focului în sobă cu carburant

 

Din primele indicii, se pare că incendiul s-ar fi produs din cauza aprinderii focului în sobă cu carburant.

Potrivit declarațiilor ISU Braşov, incendiul de la locuinţa din Săcele a fost stins până la ajungerea forţelor de intervenţie.

Femeia și copilul au suferit arsuri grave la nivelul feței, membrelor superioare și a căilor aeriene

 

Femeia şi copilul de șase ani au suferit însă arsuri ale feţei, membrelor superioare şi căilor aeriene. Victimele au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri și pentru investigații mai complexe. Mama și copilul se pare că au intrat și într-o stare de panică și de șoc.

„Din primele informaţii se pare că ar fi încercat să aprindă focul cu carburant, lucru total nerecomandat şi care, din păcate, a dus la producerea acestui nedorit eveniment. Recomandăm încă o dată cetăţenilor să nu folosească niciodată la aprinderea focului motorină, benzină, naftalină sau alte substanţe inflamabile şi, în interiorul locuinţelor, să nu folosească mijloace de încălzire cu defecţiuni, improvizaţii şi neverificate”, au transmis reprezentanții ISU Braşov .

Incendiul de la Săcele se adaugă unui număr impresionant de incendii la nivelul întregii țări care au avut loc în această iarnă. În majoritatea situațiilor principalele cauze au fost neglijența umană, defecțiuni și funcționări defectuoase ale sistemelor de încălzire.