Incendiu de proporții în zona centralăa Timișoarei

Alertă maximă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona centrală a Timișoarei. Zeci de pompieri au intervenit după ce un incendiu a izbucnit în Piața 700 din Timișoara, relatează TION .

Incendiul a fost anunțat la dispeceratul ISU Banat în jurul orei 2, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Zeci de pompieri s-au deplasat la fața locului și au intervenit în zona în care se vând flori în piață. A fost o forfotă de nedescris în această zonă centrală.

Șase autospeciale și 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

„La fața locului s-au deplasat de urgență 30 de pompieri cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime și un echipaj SMURD.

În urma incendiului au fost afectați aproximativ 200 mp din construcția pieței. Datorită ntervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost limitat fără a fi afectată întreaga construcție a pieței”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Incendiul a fost lichidat în jurul orelor 3 a.m.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 3 a.m. printr-o amplă mobilizare și desfășurare a forțelor cu responsabilități în intervenții de stingere a incendiilor. Primle informații obținute nu indică existența de victime umane. De asemenea, în primă fază, autoritățile a emis ca posibil principal motiv al izbucnirii incendiului cedarea unui cablu electric deteriorat. Acesta s-ar fi aflat sub în utilizare sub o capacitate mai mare.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către autoritățile competente pentru stabilirea condițiilor care au condus la izbucnirea incendiului. De asemenea, vor fi stabilite măsuri de prevenire a unor potențiale incendii de aceeași dimensiune sau cauzate de aceleași condiții favorizante.

În timpul sezonului de iarnă, în România au avut loc incendii de diferite dimensiuni în majoritatea județelor. În maoritatea situațiilor cauzele princiaple sunt neglijență sau nesupravegherea umană, instalațiile depășite sau suprasolicitate, umiditatea excesivă sau condensul. Cele mai grave incendii au făcut victime umane și pagube materiale importante pe suprafețe relativ extinse ale unei locuințe sau chiar a mai multora.