Un incendiu violent a avut loc în localitatea sătmăreană Cămărzana

Un incendiu violent a avut loc în localitatea sătmăreană Cămărzana. Pompierii de la Negrești Oaș care au intervenit au găsit în interiorul unei camere trupul carbonizat al unui bărbat de 51 de ani. Victima a fost surprinsă în interior, nu s-a putut salva și a ars de vie. La momentul intervenției flăcările se manifestau deja la acoperiș.

În dimineața zilei de marți, în jurul orelor 02:30, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit, la o casa, în localitatea Cămârzana. Autoritățile locale au anunțat ulterior că la fața locului au intervenit 14 pompieri militari, 1 ofițer și 13 subofițeri cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă. A mai participat și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim ajutor din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș și doi pompieri voluntari aparținând SVSU Cămărzana.

Flăcările s-au manifestat la nivelul întregii locuințe și au carbonizat trupul unui brbat de 51 de ani

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacară la nivelul întregului acoperiș. Echipajele au reușit localizarea și limitarea flăcărilor deosebit de repede. Flăcările erau deosebit de violente și extinse la momentul sosirii lor. Practic toată casa a avut de suferit.

Cauza invocată în urma primelor cercetări pare a fi jarul sau scânteile preovenite din sistemul de încălzire. Acestea au degenerat în incendiu fără a fi observate în timp util de proprietar. Din nefericire, în interior se afla un bărbat de 51 de ani care a fost găsit carbonizat. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor detaliilor acestui caz șocant.

În ultima săptămână mai multe incendii de dimensiuni mari au avut loc în județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița și Cluj. Incendiul a provocat doar pagube materiale semnificative. Principala cauză constatată de pompieri este problema locuințelor la sistemul de încălzire, dublată de posibila neatenție a proprietarilor. Atât sistemele vechi de încălzire, care au probleme la coș sau dacă sunt lăsate nesupravegheate în interior, cât și sistemele noi de încălzire care în condiții de umiditate sau de nesupraveghere, pot conduce la incendii devastatoare și traumatizate.