Auditul promis în prima lună a acestui an de către primarul Bistriţei, începe în forţă!Încă de la mijlocul lunii trecute, primarul Ioan Turc a anunţat faptul că urmează să facă disponibilizări printre şefimea de la Primăria Bistriţa. În acest sens, edilul s-a întâlnit în cursul acestei zile cu reprezentanţii unei firme specializate din Capitală.Potrivit acestuia, în primărie „Sunt foarte multe funcții de conducere, iar acestea se vor diminua categoric, în urma măsurilor care se vor lua după audit”, avertiza Ioan Turc în ianuarie.

M-am întâlnit, azi, cu reprezentanții companiei Prim-Audit din București, alături de care Primăria Bistrița va derula o analiză-diagnostic a activității din perioada 2019-2020”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Potrivit acestuia, analiza auditului se va concentra pe sectorul economic şi operaţional, dar şi pe resurse umane şi juridic din cadrul Primăriei Bistriţa.

Am stabilit că începem auditarea externă cu componenta de personal, pentru a facilita o reconfigurare cât mai rapidă a organigramei, cu posibilitatea încadrării optime în noul buget”, a mai transmis edilul Bistriței.

La rând, la audit, aşteaptă secoarele economic şi juridic

Primarul a ţinut să adauge faptul că ulterior, sectoarele economic şi juridic vor fi, de asemenea, analizate, iar în acest fel, administraţia locală va beneficia de o diagnosticare completă în ceea ce priveşte modul de funcţionare a serviciilor esenţiale ale municipalităţii.

„Numai așa vom putea crește performanța administrativă locală, în folosul cetățenilor!”, a conchis primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriţei ne informa de auditul de faţă în cursul lunii trecute atunci când anunţa curăţenia printre conducerea Primăriei:

Tocmai s-a terminat perioada de depunere a ofertelor pentru audit. (…) Componenta de audit de personal este una foarte importantă în cadrul analizei care se va face. Este limpede că deciziile pe această temă nu pot merge decât în direcția unor restrângeri, comasări, diminuări de  număr de persoane cu funcții de conducere.