Cluj. Reprezentanții companiei Terapia au anunțat că vor începe o caravană ininerantă de vaccinare în zonele rurale unde oamenii au acces la greu la centrele de vaccinare. Un autobuz se va de plasa în zonele rurale, iar inițiativa este de mare succes în Iași, imunizându-se peste 200 de persoane zilnic.

Compania farmaceutică Terapia vrea să implementeze un astfel de proiect și în Cluj, care să faciliteze vaccinarea în zonele greu accesibile.

„Bătălia cu pandemia trebuie mutată în zonele rurale, astfel încât, finanțarea unui astfel de proiect ni se pare binevenită. Am informat deja autoritățile de la Prefectură despre oferta noastră”, informează cei din cadrul companiei, relatează monitorulc.ro.

Cluj. Începe vaccinarea în zonele rurale greu accesibile

Angajații companiei Terapia sunt în proporție de 80 % vaccinați, cel puțin cu prima doză. Una dintre prioritățile companiei este vaccinarea tinerilor cu primul ser în perioada 7-8 iunie.

„Așteptăm de asemenea, să se aprobe vaccinarea tinerilor și copiilor, pentru a facilita în centrul nostru de vaccinare, imunizarea tinerilor de la Colegiul Tehnic Ana Aslan, care sunt angrenați în sistemul de învățământ dual la Terapia – două clase, totalizând 56 de liceeni.

Ținta noastră pentru vaccinarea tinerilor cu prima doză este 7-8 iunie. Data la care reluăm cu a doua doză minimaratonul de vaccinare «Terapia învinge Pandemia», desfășurat săptămâna trecută, când au fost imunizați aproape 200 de angajați”, au mai transmis reprezentanții Terapia.

Emil Boc a precizat că a propus Primăriei organizarea unor astfel de caravane în cartierele din Cluj-Napoca. Ele ar urma să fie amplasate în zone precum Mărăști și Piața Gării.

„Eu am propus, să vedem dacă și reușim, să facem caravane mobile în cartierele orașului. Să putem merge în mijlocul unui cartier și să îi invităm pe oameni să se vaccineze. De exemplu, pe platoul din Mărăști se poate face o asemenea caravană ori în Piața Gării. Acum, prioritățile sunt pentru mediul rural. Aceste caravane trebuie să meargă acolo, iar serul utilizat să fie Johnson & Johnson, deoarece acest vaccin se administrează într-o singură doză, fiind o variantă bună pentru zonele mai izolate din mediul rural”, a mai precizat Boc.