Pentru vaccinarea în cabinete s-au înscris peste 3000 de medici de familie. Cifrele se vor schimba de la o zi la alta, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Administrarea vaccinului anti- COVID, produs de e Johnson&Johnson se face într-o singură etapă, fără rapel.
Începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie
În București și în Mureș sunt cei mai mulți medici de familie înscriși pentru imunizarea direct în cabinete.
„Le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele ţării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce aşteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viaţa obişnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulţi medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris Andrei Baciu, pe contul său de Facebook.
Autoritățile au anunțat că 78.612 de români s-au vaccinat, vineri, 30 aprilie, împotriva coronavirusului. Dintre aceștia, 51.712 au fost vaccinați cu prima doză, iar alți 27.440 au fost vaccinați și cu cea de-a doua.
Ce trebuie să știi despre vaccinul anti-COVID. Te poți vaccina și dacă ai fost infectat cu acest virus
Un medic din prima linie, Vlad George Sârzea, a explicat pentru evztransilvania.ro cum acționează vaccinul anti-COVID în corp. De asemenea, medicul de familie Daniela Davidescu a spus că oamenii se pot informa direct la doctorul de care aparțin. Ei recomandă informarea din surse sigure în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID.
„Este un vaccin pur, conține ser, o bulă de colesterol care e naturală, ARN mesager și polientilenglicol, singura chestie care nu e naturală. De aceea, se păstrează la -80 de grade.
Recomandarea mea pentru pacienți este să se vaccineze. Cifrele arată eficiența. Să respingă automedicația, să aibă încredere în medici, să se informeze din surse sigure. Pot fi publicații de încredere, medici”, a declarat medicul Vlad Sârzea.