Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, ISJ Alba, începând de săptămâna următoare demarează campania de imunizare în școlile din județ.

Astfel, din data de 5 mai se vor prezenta o serie de informații pentru profesori și elevi, iar până în 7 mai datele persoanelor care doresc să fie vaccinate for fi centralizate.

Pentru efectuarea procesului de imunizare se vor folosi echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică.

Colaborare între ISJ Alba și DSP

În acest sens, ISJ Alba a elaborat un protocol prin care va colabora cu Direcția de Sănătate Publică Alba privind inițierea campaniei de vaccinare în școlile liceale din județ.

”Inițiativa a fost generată din dorința de a asigura prezența fizică la școală, în condiții de siguranță, pentru toți elevii cu vârsta de peste 16 ani și pentru cadrele didactice, personalul didactic-auxiliar și nedidactic care își exprimă acordul pentru vaccinare.

Inspectorul școlar general, prof. Cornel Sandu, a declarat în mod constant, în aparițiile din mass-media, nevoia ca școala românească să reintre în normalitate și elevii să poată reveni fizic la școală, condiție esențială în asigurarea unui învățământ de calitate.

Campania va începe miercuri, 5 mai 2021, prin prezentarea informațiilor către beneficiari, urmând ca până vineri, 7 mai 2021, la nivelul fiecărei unități de învățământ să fie centralizate datele celor care doresc să fie vaccinați.

Elevii care nu au împlinit vârsta de 18 ani au nevoie și de acordul scris al părinților”, a transmis IȘJ Alba.

Odată ce datele vor fi centralizate la nivelul ISJ Alba, acestea vor fi înaintate către DSP Alba care va cere dozele de ser, pentru ca ulterior să se organizeze mai multe echipe mobile care se vor prezenta în școlile în care vor exista solicitări.

Potrivit datelor colectate până în acest moment, serurile folosite pentru vaccinarea în școli vor fi Moderna și Pfizer.

”Principiul de bază al acestei campanii este nevoia de a reîncepe cursurile în format fizic, educația fiind singura modalitate de a ne proteja de fake news și manipulare, de a găsi oportunități pentru reușita în viață”, mai precizează reprezentanții IȘJ.