În ultimele două luni  incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov a fost sub 3 la mia de locuitori. Miercuri, însă,  cazurile la nivelul judeţului au ajuns să fie de 3,04 la mia de locuitori.  În ziua precedentă,marți 2 maretie, rata de incidenţă a fost de 2,94 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore s-au mai infectat 191 de persoane, astfel numărul bolnavilor de COVID 19 a ajuns la 32630 de cazuri.

Cel mai înalt nivel la incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost la data de 11 noiembrie. În acel moment a atins 7,36 de cazuri la mia de locuitori, după care s-a aflat în descreştere. Din luna ianuarie şi până în prezent s-a situat sub pragul de 3 la mia de locuitori.

În ceea ce priveşte incidenţa cumulată COVID-19 pe localităţi, aceasta este în creştere şi în orașul reşedinţă

În municipiul Brașov miercuri se înregistra o rată de transmitere a virusului de 4,53 la mia de locuitori. În prezent, în total sunt şase localităţi din judeţ care se situează peste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Acestea sunt municipiile Braşov şi Codlea şi comuna limitrofă Braşovului, Sânpetru, comunele Prejmer, Hălchiu, Beclean.

Deocamdată Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a luat o decizie în ceea ce priveşte declararea scenariului roşu. Acesta are la dispoziţie 48 de ore pentru a adopta o hotărâre în acest sens la nivelul judeţului.

În rândul elevilor, miercuri, la nivelul judeţului Braşov, erau raportate două noi cazuri de COVID-19. Numărul total al îmbolnăvirilor la elevi, de la începutul semestrului doi, este de 80. S-au înregistrat și 12 cazuri noi în rândul personalului angajat în şcoli şi grădiniţe, totalul acestora fiind 86. Numărul total al claselor afectate este de aceste cazuri este 78, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Potrivit Instituţiei Prefectului, marţi, în judeţul Braşov, erau 302 pacienţi internaţi în spitale, din care 26 la ATI, şi 1.445 persoane cu test pozitiv se aflau în izolare la domiciliu.