Conform Administrației Naționale de Meteorologie ,în perioada 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00, în mai multe zone din țară se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de ploaie, care vor favoriza formarea poleiului.

În nord, nord-est și local în centrul teritoriului se vor semnala precipitații de ninsoare și precipitații sub formă de ploaie. Totodată, în dimineața zilei de sâmbătă ( 20 de februarie) se vor semnala precipitații de lapoviță și ninsoare în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice.

La munte va ninge temporar. Ninsorile vor fi în general cantitatite, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp. Pe alocuri se va depune un nou strat de zăpadă.

Vremea în Transilvania

În Transilvania vor fi înnorări persistente, cu lapoviță.  În regiunile montane o să ningă slab. Pe crestele Carpaților Meridionali vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de peste 90 de km/h, iar la noapte, în depresiuni, valorile termice vor cobori sub pragul gerului.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se adună norii, dar condițiile de precipitații sunt reduse. Se mai încălzește față de ieri, iar maximele vor atinge 5 grade Celsius.

Vremea în intervalul 22 februarie- 15 martie 2021

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că din luma martie vremea se va încălzi. În cea mai mare parte a țării, în luna februarie, precipitațiile vor fi deficitare.

În perioada 22.02.2021 – 01.03.2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în aproape toată țara, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice.

În perioada 01.03.2021 – 08.03.2021, temperaturile medii ale aerului vor fi coborâte la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi aproapiat de cel normal în acest interval. În regiunile extracarpatice va fi ușor deficitar.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice prezentate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj cu noi informații.