Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Greco-Catolic al Clujului și Gherlei, va fi înmormântat sâmbătă, 16.01.2021

În ziua de vineri, 15 ianuarie 2021, trupul Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcopul Greco-Catolic al Clujului și Gherlei, va fi depus în Catedrala „Schimbarea la Față” (B-dul Eroilor nr. 10, Cluj). Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, o vor putea face în intervalul orar 08.00 – 20.00, cu respectarea strictă a normelor sanitare prevăzute pentru perioada de pandemie.

În ziua de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, orele 11.00, trupul Preasfinției Sale Florentin va fi depus pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu, iar la orele 12.00 va avea loc Slujba Înmormântării.

Comunicatul Eparhiei de Cluj-Gherla începe cu un verset biblic prin care se dorește fortificarea credincioșilor și se îndeamnă la pioșenie: „Binecuvântat este Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul a toată mângâierea, Cel ce ne mângâie pe noi în tot necazul nostru, ca să putem să mângâiem și noi pe cei care se află în tot necazul, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu. Că precum prisosesc pătimirile lui Hristos întru noi, așa prisosește prin Hristos și mângâierea noastră.” (2 Cor 1, 3-5).

Cancelaria Eparhiei Greco-Catolice a Clujului și Gherlei a invitat pe ”cei care doresc să aducă coroane, să ofere în schimbul acestora banii sărăcilor”

„ Respectând dorința testamentară a Preasfinției Sale Florentin, îi invităm pe toți cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, să ofere în schimbul acestora banii săracilor”, se transmite în comunicatul reprezentanților Cancelariei eparhiale.

După ziua funeraliilor, pomenirea ierarhiei în cadrul Sfintei Liturghii se va face conform zilelor premergătoare înhumării, până la numirea unui Administrator Eparhial. Conform tradiției, fiecare preot este obligat să celebreze 7 Sfinte Liturghii la intenția odihnei sufletului episcopului plecat la Domnul.

Parastasul se va celebra la 40 de zile

La 40 de zile se va celebra un Parastas pentru odihna sufletului Preasfinției Sale Florentin.

„Fie-i odihna binecuvântată, de bucuria vederii Feței lui Dumnezeu luminată, acolo, la Tronul ceresc unde, împreună cu înaintașii întru arhierie, cu Episcopul Iuliu Hossu, fericit martir al Bisericii Catolice și cu toți sfinții și drepții să mijlocească și de acum înainte pentru mântuirea sufletelor, pentru o lume mai bună”, au mai transmis reprezentanții Cancelariei eparhiale.