Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va prelungi termenul de înscriere la orele remediale din programul școala după școală. Până în acest moment s-au înscris un număr de 135.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial.

“Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor”. Numărul elevilor înscriși în programul național de acțiuni remediale este de 135.000 (aproape 75.000 în învățământul primar și peste 60.000 în gimnaziu). La aceștia se adaugă aproape 90.000 elevi de liceu înscriși pentru acțiuni remediale în programul ROSE”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Orele remediare- recuperarea pierderilor generate de predarea online

Ministrul Educației a mai precizat că orele remediale au ca și scop recuperarea pierderilor din timpul predării online. Totodată, Cîmpeanu a spus că programul orar se va face la nivelul fiecărei unități de învățământ, de către cadrele didactice.

“Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ va fi informat)”, a mai spus Cîmpeanu.

În vederea programului remedial, Ministerul Educației vine cu o serie de prevederi:

  • Se vor indentifica elevii eligibili, iar lunar se va actualiza numărul grupelor;
  • Cadrele didactice, cu consultarea elevilor și a părinților, se va realiza programul orar;
  • Fiecare unitate școlară va constitui cel puțin o grupă eligibilă, fără a fi nevoie de aprobarea Inspectoratului Școlar Județean.

Ministrul Educației a mai precizat că, potrivit calendarului inițial, înscrierea elevului la orele remediare s-a făcut în perioada 25 februarie-3 martie. Sorin Cîmpeanu a decis să prelungească termenul de înscriere. Până în momentul de față s-au înscris 135.000 de elevi din învățământul primar și cel gimnazial. Sorin Cîmpeanu a precizat că orele remediare sunt necesare pentru ca și elevii să recupereze pierderile generate din primul semestru.

Profesorii ar fi plătiți cu suma de 100 de lei pentru fiecare oră remedială.