Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad (ISJ) , 3.188 de elevi au fost înscrişi pentru astăzi.Aceștia trebuiau să participe la simularea probei obligatorii a profilului, respectiv 2.264 la matematică şi 854 la istorie.

898 de liceeni arădeni au hotărât să nu se prezinte la simularea probei obligatorii a examenului de Bacalaureat Național.

Inspectorul şcolar general, Marius Gondor, a declarat că majoritatea absenţilor au fost elevi care învaţă la cursurile serale sau fără frecvenţă.

Cei mai mulți absenți au fost la Liceul Tehnologic de Construcții Auto „Henri Coandă” din municipiu – 105. Acesta este urmat de liceele tehnologic „Iuliu Moldovan” și cel din Chișineu-Criș, cu câte 73 de absenți. Pe locul al patrulea este Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din municipiu, cu 72 de absenți.

În trei licee din judeţ – Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad, Liceul Teoretic Cermei şi Colegiul „Csiky Gergely” Arad – prezenţa a fost de 100%.

Simulările continuă pe data de 24 martie, miercuri. Va fi proba la alegere a profilului și specializării, proba E.d), la care sunt înscriși tot 3.118 liceeni. Ultima probă va fi pe 25 martie, fiind vorba despre cea la Limba și literatura maternă, la care vor participa elevii din trei licee arădene – Colegiul „Csiky Gergely” (limba maghiară), Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” (limba germană) și Liceul Teoretic „Jozef G. Tajovsky” Nădlac (limba slovacă).

La proba de luni, cea de Limba şi literatura română, au lipsit 25% dintre cei înscrişi, respectiv au fost declaraţi absenţi 795 de elevi din 3.088.

Simularea examenului de bacalaureat are loc în toate cele 40 de licee din judeţul Arad.

Conform  datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad  situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad este următoarea:

  • conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 161 unități de învățământ, cu 12947 copii și elevi cu prezență fizică;
  • conform scenariului 2 își desfășoară activitatea 153 unități de învățământ, cu 10613 copii și elevi cu prezență fizică și 5877 elevi on line ;
  • conform scenariului 3 își desfășoară activitatea 127 unități de învățământ, cu 15638 copii și elevi cu prezență fizică și 15274 elevi on line. ;