Platforma media Instagram își intensifică eforturile pentru a stopa hărțuirea cibernetică și  alte comportamente abuzive.

„Înțelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conținutul abuziv – fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă și nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet ”, a declarat Instagram într-un post de blog care prezintă introducerea noilor instrumentele.

Într-adevăr, hărțuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe rețelele de socializare, victimele variind de la copii la adulți. Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, rețeaua de socializare nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, așa cum este cazul conținutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive.

„În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conțin cuvinte, fraze și emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeți vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive – spre deosebire de căsuța de mesaje obișnuită, unde primiți mesaje de la prieteni ”, a explicat rețeaua socială.

Filtre noi pentru a evita hărțuirea cibernetică

Noua funcție nu este diferită de sistemul de filtrare a comentariilor introdus anterior. Acesta permite utilizatorilor să ascundă comentariile abuzive sau jignitoare. Totodată poate să configureze un filtru de cuvinte care să ascundă comentariile ce conțin termenii semnalizați. Atât filtrele DM, cât și filtrele de comentarii pot fi configurate prin accesarea Setărilor de Confidențialitate (Privacy Settings) în secțiunea Cuvinte Ascunse (Hidden Words).

Utilizatorii Instagram vor avea opțiunea de a crea o listă personalizată de cuvinte în funcție de ceea ce consideră ofensator. Compania a colaborat, de asemenea, cu organizații anti-agresiune și anti-discriminare pentru a crea o listă predefinită de cuvinte jignitoare. Important, Instagram nu va vedea conținutul mesajelor, deoarece filtrarea se va face nativ pe dispozitiv. Cu toate acestea, utilizatorii vor avea opțiunea de a raporta un comportament jignitor.

Deși utilizatorii au reușit deja să blocheze conturile persoanelor care îi hărțuiau. Instagram introduce, de asemenea, un nou instrument care le va permite să blocheze și orice alt cont nou pe care agresorul îl va crea pentru a-și continua seria de mesaje jignitoare.