Instagram va introduce un filtru care nu va permite afișarea mesajelor directe abuzive(DM). De asemenea, contactele blocate nu vor putea să contacteze din nou, prin intermediul altor conturi. Această metodă are scopul de a preveni hărțuirea de orice fel, susțin reprezentanții Instagram.

Instagram schimbă totul

Filtrele vor deveni disponibile, dacă sunt selectate din categoria setări, informează compania de securitate cibernetică Eset, citați de TVR.

„Într-adevăr, hărţuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe reţelele de socializare, victimele variind de la copii la adulţi. Pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor, reţeaua de socializare deţinută de Facebook nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, aşa cum este cazul conţinutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive. În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conţin cuvinte, fraze şi emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeţi vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive – spre deosebire de căsuţa de mesaje obişnuită, unde primiţi mesaje de la prieteni”, au explicat reprezentanţii reţelei de socializare, citaţi de Eset.

Peste un milion de utilizatori. De ce postează lumea pe Instagram

Instragram a devenit cea mai populară platformă de social media. Are peste un miliard de utilizatori și este folosită atât în scop privat, cât și în scop de business, de promovare a activității. De altfel, cum marketingul on-line este în plină expansiune, a apărut un nou job: specialist social-media. Un om care se angajează pe postul de specialist social-media trebuie să știe să utilizeze Instragram . De asemenea, trebuie să dea dovadă de creativitate și să facă postări cât mai populare.

Cu toate acestea, mediul on-line are vulnerabilități. Hărțuirea poate îmbrăca multe forme, iar rapiditatea mesajelor pline de ură, de xenofobie, este uluitoare.

Înţelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conţinutul abuziv – fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă şi nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet „, au declarat  oficialii Instagram, citați de TVR.