Marţi, 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD. Acesta execută la Penitenciarul Rahova pedeapsa de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință în timpul procesului în care cere să fie eliberat condiționat din penitenciar. El le-a spus judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5 că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

„Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, adeclarat Dragnea.

Avocata sa a susținut că el întrunește condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit prejudiciul constatat în dosar. Dosarul conține un punct de vedere al unei societăți comerciale care este dispusă să îl angajeze pe Dragnea după eliberare. În plus, apărătorul a spus că el are și o locuință. Avocata a declarat că Liviu Dragnea nu va fi o povară pentru societateși poate fi integrat ușor.

În replică, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare. Procurorul a argumentat cu faptul că acesta încă nu acceptă că a încălcat legea. Dragnea, conform procurorului, încă susține că a fost condamnat politic.

Decizia instanţei nu este însă definitivă, iar Liviu Dragnea poate face contestaţie.

Comisia Penitenciarului Rahova a admis cererea de eliberare condiţionată în 21 aprilie

Două zile mai târziu, Judecătoria Sectorului 5 a admis, o contestaţie depusă de Liviu Dragnea. Instanța a obligat Penitenciarul Rahova să-i recunoască deținutului şi zilele de muncă care ar fi putut fi prestate în închisoare. Astfel instanța a recunoscut faptul că a fost o încălcare a dreptului său de muncă de către conducerea închisorii. Dragnea, susţinea că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate deoarece nu i s-a mai permis să muncească.