Potrivit preşedintelui celor 164 de instructori şi 43 de şcoli din judeţ, Ioan Bugnar, acesta s-a întâlnit cu primarul Bistriţei, Ioan Turc, pentru a îi cere ca şcolile de şoferi să rămână în continuare în vechiul poligon, iar acesta a fost de accord.

”Nu sunt condiții în Viișoara. Sistemul de examinare va fi foarte greu pentru că ar urma să ieșim pe DN 17 care e foarte aglomerat, cursanții o să aibă probleme la intrări și la ieșiri pe DN 17, se va bloca circulația. Timpul de examinare e de 25 de minute. Dacă cursantul prinde semnale luminoase la trecerea cu calea ferată și apoi intră greu pe DN 17 e terminat examenul.

Apoi, dacă intrăm pe DN 17, nu putem opri cursanții care cad în timpul examenului. E oprirea interzisă pe DN 17. Avem și restricții. Nu avem voie să intrăm în oraș pe Independenței, pe Republicii, până la Spital. Apoi condițiile din Viișoara sunt foarte slabe că nu avem o copertină. Când plouă sau ninge nu avem unde face prezența, nu avem toalete și cred că ne-a înțeles. Deocamdată e suspendat ordinul de la Primărie. În poligon, pe două șiruri noi încăpem.

Dimineața e problemă când venim la prezență. Apoi se descongestionează. Fiecare pleacă la muncă și nu încurcăm. Am înțeles că vor amenaja o parcare în spatele Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Noi, până acum, nu am văzut pe nimeni, nici doctori, nici aparținători ai bolnavilor internați la Secția de Oncologie care să vină până aici să parcheze. Ar fi bine să ne lase aici, cât de cât avem bărulețul unde putem să ne scutim, avem o toaletă, și asta e cum este, dar este.

La Viișoara nu este WC, am discutat cu domnul primar și ne-a promis că va veni zilele următoare să discutăm cu toți colegii aici. L-am rugat să țină cont de faptul că și noi plătim taxe și nu avem efectiv unde să pregătim cursanții”, a spus Ioan Bugnar.

Insistenţe la adresa primarului, Ioan Turc

Acesta a precizat faptul că pentru ca strada Grănicerilor să nu mai fie aglomerată, şoferii sunt nevoiţi să iasă din poligon prin spatele centrului comercial de pe Calea Moldovei.

”Am stabilit cu domnul primar să facem intrarea și ieșirea numai pe la mall. Insistăm la domnul primar să ne lase să rămânem aici că e foarte greu cu condițiile de la Viișoara. Va fi greu și cu intrarea la Viișoara, vom face coloane și vom încurca circulația. Bine ar fi să ne lase tot aici că este loc și de parcare”, a spus Bugnar.

”Noi suntem numai în tranzit pe strada asta. La Viișoara e o problemă pentru că nu avem condiții de așteptare. Aici măcar există un chioșc. E prea departe de oraș și, în al doilea rând, ieșirea în DN 17 e foarte aglomerată. Cel mai bine e să rămânem aici. Am vorbit cu domnul primar care ne-a zis că s-ar putea să vină într-o zi să vedem care este situația. Parcarea aceasta e foarte mare, încape oricine.

Nu cred că vin doctorii să parcheze aici și nu au loc de noi. La ora 9.00 suntem aici, la 9.30 am plecat mai mult de jumătate dintre noi și la 10.00 nu mai e nimeni aici până a doua zi. Îi rugăm să ne lase să stăm aici pentru că nu suntem oameni de nu știu ce categorie. Dacă am mers la Sala Polivalentă, ne-au mutat că încurcăm, dacă mergem pe drum, încurcăm. Asta este.

Noi suntem școli de șoferi și îi învățăm pe cursanți să conducă și nu putem să-i scoatem în afara localității. În oraș se învață șoferia cu începători”, a spus Maxim Pop.

Pista de biciclete blocată complet

În tot acest timp, maşinile parcate blochează în totalitate pista de biciclete de pe strada Grănicerilor, fiind ocupată zona clădirii în care activează CJAS, DSP și Secția de Oncologie a Spitalului de Urgență.

Subiectul de faţă a fost, de asemenea, discutat şi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului local, medicaul Radu Elisei spunându-i primarului că anumiţi instructori i-au reproşat faptul că el ar fi cel care a propus transformarea poligonului de pe Grănicerilor în parcare.

”Personal refuz să cred că domnul primar i-a dezinformat în acest mod. Eu doar am semnalat o problemă a lipsei locurilor de parcare, nu am propus așa ceva”, a spus medicul.

Răspunsul primarului Ioan Turc

”Propunerea ca zona unde e și poligonul să fie transformată în zonă de parcare este a mea. Am solicitat DSP să traseze locurile de parcare, să monteze indicatoare care să conștientientizeze cu privire la existența acestui loc generos de parcare.

În ce privește aruncarea unei pisici către cineva, niciodată nu fac așa ceva să fie foarte limpede. Pe mine nu o să mă identificați cu acest gen de comportament. Dacă am ceva de spus, spun în față. În primul rând dumneavoastră nu v-ați exprimat în acest sens. Și cu asta cred că am lămurit problema.

Mai mult decât atât, analizăm inclusiv oportunitatea de a transforma punctul termic din spatele CJAS în parcare”, i-a răspuns primarul Ioan Turc.