Nicușor Dan – întâlnire de lucru cu Ilie Bolojan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a avut o întâlnire de lucru cu Ilie Bolojan, fostul edil din Oradea şi actual preşedinte al CJ Bihor. ”O discuție excelentă cu un om pe care îl apreciez foarte mult, Ilie Bolojan”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei și-a reiterat aprecierea față de realizările lui Ilie Bolojan. El consideră că experienţele valoroase învăţate în Oradea pot fi folosite şi în Bucureşti, pentru a creşte calitatea vieţii cetăţenilor.

”Dacă s-a putut la Oradea, se va putea și în București”, a spus Nicușor Dan

”Am vorbit despre proiectele de infrastructură urbană, despre termoficare, trafic rutier și parcări, precum și despre modernizarea administrației publice.

Există experiențe valoroase în Oradea, pe care le putem folosi și în Capitală pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Dacă s-a putut în Oradea, se va putea și în București!”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare, alături de o fotografie de la întâlnirea cu Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan, cel care a condus Oradea timp de trei mandate, a participat recent la o conferinţă intitulată “Oraşe şi comunităţi. Viziune 2030”. El a fost întrebat acolo “Ce înseamnă Reţeta Bolojan în administraţie?”

”Pe noi ne-a ajutat geografie, pe cei din partea de vest a României”, a spus Ilie Bolojan

 

“Pe noi ne-a ajutat şi geografia, pe cei din partea de vest a României. Pe de o parte, pentru că deficitul de infrastructură al ţării noastre a făcut ca investiţiile străine să se concentreze în principal pe o adâncime de câteva sute de kilometri, ceea ce pe cei din zona de vest, Cluj, Oradea, Arad, Timişoara, până la Alba Iulia, Sibiu, ne-a ajutat.

Şi primarii din estul României ar vrea să facă parcuri industriale, dar acestea presupun capacitatea de a ajunge la ele. De asemenea, patrimoniul pe care l-am moştenit. Şi alte oraşe ar dori să-şi reabiliteze centrele istorice, dar dacă ele au fost demolate şi s-au construit blocurile comuniste nu au ce reabilita. Oradea a fost ajutată şi de geografie, şi de patrimoniu şi de alte contexte. Nu există nişte secrete deosebite.

Oradea – administrația cu cele mai mici cheltuieli de personal pe cap de locuitor din România

 

Oradea este administraţia-capitală de judeţ cu cele mai mici cheltuieli de personal pe cap de locuitor din România. Oradea nu depăşeşte nici astăzi cheltuielile de personal de 13-14% din totalul veniturilor proprii, ceea ce înseamnă bugete de dezvoltare an de an de milioane de euro care se văd în investiţii. Este o chestiune importantă”, a răspuns fostul edil.

Ilie Bolojan a subliniat că o altă componentă a dezvoltării orașului de pe Crișul Repede a reprezentat-o fondurile europene. ”Faptul că o echipă de profesionişti a lucrat în permanenţă pentru accesarea de fonduri a făcut, cumulat, să existe bugete de investiţii din fonduri europene, în ultimele două perioade de finanţare, de peste 500 de milioane de euro, ceea ce a dus la schimbarea la faţă a oraşului”, a mai precizat Ilie Bolojan.