Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş, a anunţat vineri, că propune forţelor politice locale un pact administrativ. Această înțelegere se vrea pentru susţinerea proiectelor comunitare de la nivelul judeţului, dar această iniţiativă exclude orice înțelegere cu PSD.

Preşedintele interimar liberal, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că iniţiativa a fost lansată către PMP, Pro România. Pactul include și UDMR şi USR PLUS, cu acestea existând deja o înţelegere politică şi administrativă, pentru care se doreşte o extindere.

„Dorim să extindem această înţelegere la toate unităţile administrativ – teritoriale din judeţ. Am primit deja răspunsuri de la Pro România, PMP şi aşteptăm şi de la celelalte, ca urmare a discuţiilor din forurile statutare”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Doar cu o săptămână în urmă preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, propunea o înțelegere asemănătoare

El a invitat la discuţii toţi parlamentarii de Timiş pentru susţinerea, în Legislativ, a finanţării proiectelor majore ale judeţului.

Liderul liberal consideră însă demersul social-democraţilor ca fiind .fals. Aceștia trebuiau să-şi arate sprijinul faţă de proiectele judeţului atunci când PSD era la guvernare, e de părere liberalul.

„Am auzit că PSD propunea o aşa-zisă întâlnire cu parlamentarii, ca să susţinem proiectele Timişului. Nu am cum să nu observ falsitatea din spatele acestei declaraţii publice. De ce nu au făcut-o atunci când au fost la guvernare, când aveau hăţurile în mână şi chiar puteau face ceva pentru Timiş. Îi lăsăm pe cei de la PSD să se gândească la anii cât au fost la guvernare şi nu au făcut nimic pentru timişeni şi timişoreni”, a precizat Alin Nica.

Președintele liberalilor timişeni a mai subliniat că proiectele bune pentru comunităţi, care au fost iniţiate în administraţia precedentă, vor continua. Acestea vor fi duse mai departe, urmând să fie lansate şi proiecte proprii.

      „Cred că este vremea faptelor. Am finalizat câteva proiecte bune începute de fosta administraţie şi voi finaliza şi alte proiecte bune, care sunt deja începute. Chiar dacă proiectele au demarat în anii trecuţi, le voi duce la bun sfârşit”, a declarat Alin Nica