Vânzarea a unui număr de 30 de spaţii comerciale care se află în proprietatea Primăriei Bistriţa şi care prezintă un grad avansat de degradare, a fost încă o dată blocată în Consiliul Local de către voturilor consilierilor PSD şi PMP.

Pentru adoptarea hotărârii se necesitau 15 voturi, însă pentru vânzare s-au înregistrat numai 14 voturi de la consilierii PNL, USR PLUS şi UDMR, iar şase de la PSD şi PMP, s.au abţinut.

Consilierul Ștefania Stere și colegele din PMP, sunt de părere că statul nu ar trebui să vândă spații, ci ”să le amenajeze, să le închirieze, să se ocupe de ele ca să obțină venituri”.

Opinia Consilierilor

”În ceea ce privește votul cred că, la fel ca și noi, s-au abținut și consilierii PSD. Vreau doar să întreb care e poziția lor definitivă pentru că aceste spații au devenit comerciale ca urmarea schimbării destinației lor, lucru care s-a făcut în administrația trecută de către PSD și care urmau să fie scoase la vânzare de către PSD.

Proiectul acesta, ca să treacă, are nevoie de 15 voturi, iar dânșii s-au întors împotriva a ceea ce voiau să facă în administrația anterioară”, a spus Ștefania Stere.

”La noi, în PSD, este o regulă: fiecare consilier poate să își schimbe părerea, să aibă propriile opinii și să voteze în funcție de conștiința unuia sau altuia. Dacă antecesorii noștri au votat și au gândit într-un anumit fel, nu înseamnă că eu sau oricare dintre colegii mei, nu putem avea propriile inițiative și idei”, i-a spus consilierul PSD Augusta Săsărman.

”Îmi mențin părerea că aceste spații trebuie scoase la vânzare și aș vrea ca, în cazul în care, Doamne ferește, se întâmple ceva, se surpă într-o bună zi, doamna Stere să-și asume în același mod poziția în care ea se opune cu vehemență vânzării acestor spații.

Câteva imobile stau să cadă, iar din punctul meu de vedere și al grupului PNL, este oprtun să le scoatem la vânzare pentru că nu dispunem de buget să le amenajăm încât ele să nua vanseze în degradare. Nu îmi doresc ca orașul nostru să se surpe din cauza unor decizii politice”, a spus și consilierul PNL Tudor Filip.

În cursul mandatului anterior, atunci când preşedinte al comisiei de vânzare a spaţiilor era Constantin Rus (PSD), comisia a reuşit să vândă patru spaţii comerciale.