La ora 01:19 pompierii voluntari au intervenit în localitatea Socond la un pod provizoriu distrus de viitură. La ora 05:02 -un ofițer și cinci subofiteri au intervenit cu două autospeciale de primă intervenție și comandă dotate cu o motopompa de capacitate mare, la Hurezu Mare. Pompierii au evacuat trei copii, patru adulți, un câine și o pisică, fiind inundate aproximativ 20 de case.

La ora 06:00 s-a intervenit la Ratesti. Doi ofițeri și 16 subofiteri au intervenit cu doua motopompe, o autospeciala de prima intervenție și comanda și un autocamion de intervenție.

„Prefectul Altfatter Tamás se află în acest moment la Răteşti, unde coordonează acţiunea de intervenţie pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor inundaţiilor pe valea Maria, dar şi acţiunea de evaluare a pagubelor produse. Urmare a scurgerilor importante de pe versanţi (peste 50 L/mp în zonă) s-au acumulat debite mari pe valea Maria care nu au putut traversa secţiunea de curgere, apele revărsându-se inclusiv pe DN 19A”, a transmis, joi, Prefectura Satu-Mare.

Ofițeri și subofiteri au intervenit pentru limitarea pagubelor

subofiteri au intervenit                              Totodată este pericol de inundații la Borșa. Un pod, o stradă și rețeaua de canalizare din oraș sunt pe punctul de a fi afectate de ploile abundente din ultimele 12 ore. Este vorba de strada Gruiul lui Dan, rețeaua de canalizare ce leagă cartierele Repedea, Poiana și Birt de rețeaua orașului și podul de acces spre străzile Rodnei și Sânzienelor unde locuiesc aproximativ 250 de persoane.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul Satu-Mare.

Potrivit hidrologilor, până la ora 13,00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Maria, afluent al Crasnei.