În urma unei investiții de 5,5 milioane de dolari, compania TenarisSilcotub dispune, în fabrica sa din Zalău, de o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100% automatizată.

TenarisSilcotub a finalizat procesul de certificare pentru noua sa linie de producție destinată industriei auto. În urma unei investiții de 5,5 milioane de dolari, compania dispune, în fabrica sa din Zalău, de o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100% automatizată. Capacitatea fabricii va fi superioară de acum în deservirea clienților din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule.

Noua linie completează strategia producătorului de țevi de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip ce înglobează metode multiple de control va deveni funcțională.

“Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa noastră, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor,” au transmis reprezentanții companiei TenarisSilcotub.

Noua linie dublează capacitatea firmei din Zalău. TenarisSilcotub a investit în ultimul deceniu 15 milioane de dolari pentru modernizare

Această nouă linie permite fabricii de la Zalău să își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag, pentru a deservi clienții din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule precum Autoliv.

În ultimul deceniu, multinaționala a investit în Zalău peste 15 milioane de dolari în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto. De asemenea, a devenit un furnizor strategic pentru piața componentelor auto.

Dacă TenarisSilcotub surprinde pe piața auto prin airbag-urile produse, piața componentelor auto produse în România este bine reprezentată pe harta Transilvaniei. Orașele vestice și centrale ale Transilvaniei produc componente auto de toate genurile, deși domeniul automotive este afectat și el de pandemie.