Primarul Florin Oancea a specificat că e timpul ca cetățenii orașului Deva să aibă parte de o viață ușoară, iar orașul să se dezvolte din toate punctele de vedere. Multe străzi nu au mai fost reabilitate de ani, motiv pentru care primarul a decis să ia act de acest lucru și să înceapă modernizarea lor pentru cetățenii orașului Deva.

Drumul de legătură între strada Vulcan și strada Coziei din Deva a fost modernizată pe o lungime de 211 metri, unde a fost indrodusă rețeaua electrică și cablurile electrice aeriene au fost montate subteran. Toți stâlpii de curent electric au fost reamplasați pentru  a falicita modernizarea drumului de legătură. Toate lucrările au constat în amenajarea și sistematizarea terenului și aducerea la cota terenului a construcțiilor aferente rețelelor de utilități,realizarea infrastructurii și suprastructurii rutiere a străzii și a trotuarului.

Valoarea totală a acestei investiții se ridică la 329.700 de lei. Acest proiect este cuprins în Strategia Integrată pentru Dezvoltarea Urbană a Municipiului Deva 2014-2023 și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. O veste bună  a venit din partea constructorului din satu Cristur în vederea modernizării străzii Vâlcele ce s-a încheiat cu trei luni mai repede. Urmează doar să fie trasate marcajele rutiere și montate indicatoarele de circulație. Strada ce a fost finalizată în doar trei luni de la predarea amplasamentului către constructor a fost modernizată pe o lungime de 309 metri, iar strada a fost proiectată cu două benzi de circulație pe o lungime de 185 de metri. Valoarea investiției este de 552.865 de lei.

Municipalitatea a întâmpinat probleme de natură tehnică la câteva proprietăți  în timpul execuției proiectului de modernizare a străzii Cozia, constructorul fiind nevoit să suspende lucrările.

,, Vom continua cu alte investiții necesare pentru a crea localnicilor de aici tot confortul și siguranța de care au nevoie”, a declarat primarul Florin Oancea.

Autoritățile din Deva au în plan și modernizarea cetății dacice Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, în baza unui proiect european cu finanțare nerambursabilă cu o valoare de 2, 76 milioane euro. Florin Oancea, primarul orașului Deva, a mai specificat că este nevoie de o investiție în monumentele istorice și promovarea turismului local în vederea atragerii turiștilor.

Proiectul intitulat ,,Capitala Daciei-muzeu viu al patrimoniului cultural european” are ca si obiectiv general restaurarea și punerea în valoare a cetății antice.