Un audit intern cu privire la existenţa a două PUG-uri diferite a fost solicitat de către primarul Bistriţei, domnul Ioan Turc, iar la sosirea rezultatelor a fost stabilit faptul că întradevăr există anumite neconcordanţe.

„Dacă nu vom reuși să răspundem noi la câteva întrebări, atunci există posibilitatea să anunțăm Parchetul”, a declarat Turc în cadrul unei conferințe de presă.

Audit intern solicitat de către primarul Ioan Turc

Bistriţenii susţin faptul că ar exista exista un număr de doua PUG-uri, din moment ce la sediul Primăriei este afişată o variantă, iar pe website o cu totul alta.

Drept urmare, primarul a solicitat ulterior un anumit audit intern în vederea existenţei sau nu a acestor PUG-uri diferite pe baza cărora dezvoltarea Bistriţei a putut fi posibilă.

Conform rezultatelor primite, se pare că există întradevăr o serie de diferenţe între PUG-ul de pe hârtie şi cel afişat pe website.

În ceea ce privește problema mai multor variante de PUG. Am primit raportul. Și am decis extinderea analizelor la nivelul primăriei. Am cerut ca toate variantele pe suport electronic să fie comparate cu ceea ce este în arhivă, pe hârtie. (…) Nu putem bloca orașul. Nu putem să nu-i lăsăm să construiască. Dar vedem la finalul acestei analize ce e de făcut” a explicat Ioan Turc în cadrul conferinței de presă de la PMB.

Parchetul ar putea fi înştiinţat

Potrivit primarului, există anumite şanse ca Parchetul să fie, de asemenea, anunţat.

Dacă vom considera că este necesar, nu avem nicio problemă să sesizăm Parchetul Dacă este nevoie! Deci există anumite diferențe între ce este pe suportul de hârtie și varianta electronică.

De ce sunt aceste diferențe? Cum au apărut? Când au apărut? Au vreo legătură cu activități neconforme sau nu? Sau pur și simplu sunt niște erori materiale… Sunt întrebări la care încercăm să răspundem noi. Dar dacă nu reușim să răspundem, vom sesiza Parchetul”, a concluzionat Ioan Turc.

Conform spuselor sale, edilul va organiza o conferinţă de presă în care va anunţa decizia finală.

Mai jos puteţi să urmăriţi declaraţia integrală a primarului:

Sursa video: YouTube / Bistriteanul TV