Veşti bune pentru Bistriţa-Năsăud. Conform primarului Ioan Turc, judeţul ar putea beneficia de varianta ocolitoare mai repede decât se anticipa, acesta bătând palma cu CNAIR pentru urgentarea demersurilor cu privire la construirea variantei ocolitoare a Bistriţei.

Astfel, lucrările de construire vor fi finanţate de către CNAIR şi asigurate de municipalitate. Acestea fac parte din tronsonul al doilea al Autostrăzii Nordului.

Primarul Bistriţei, domnul Ioan Turc, a explicat astfel într-o conferinţă de presă la sediul Primăriei, faptul că judeţul va avea în curând mult dorita variantă ocolitoare.

Ioan Turc explică

Am primit deja de la CNAIR proiectul de acord pentru realizarea unui parteneriat pentru varianta ocolitoare a municipiului Bistrița. Mai exact, varianta ocolitoare a municipiului Bistrița este parte componentă a Lotului 2 din Autostrada Nordului, Bistrița – Vatra Dornei, pentru care ieri s-a semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate, inclusiv studiului geotehnic”, a afirmat primarul Ioan Turc.

Astfel, CNAIR va realiza etapa întâi, cea legată de studiul de fezabilitate, iar etapa secundă, referitoare la proiectul tehnic şi lucrările efective, de către municipalitate, cu suportul financiar de la CNAIR.

Promisiunea primarului

Cu privire la termenul de efectuare a studiului de fezabilitate aferent tronsonului Bistriţa – Vatra Dornei, acesta este de 18 luni de zile, însă, potrivit asigurărilor aduse de către primar, studiul va fi finalizat mai repede.

Primăria municipiului Bistrița, practic, va asigura, din momentul finalizării studiului de fezabilitate, construirea variantei ocolitoare a municipiului Bistrița”, a explicat Ioan Turc.

Valoarea contractului

C EXPLAN SRL din Cluj-Napoca este ofertantul declarat câştigător pentru realizarea studiului de fezabilitate a Lotului 2 Bistriţa – Vatra Dornei, iar valoarea contractului se ridică la suma de 15.793.026,12 lei, fără TVA.

Primăria Bistrița va colabora cu CNAIR pentru ca lucrările să meargă într-un ritm accelerat”, a concluzionat primarul Bistriței, Ioan Turc.