În cursul zilei de ieri, personalul Primăriei Bistrița a ridicat un cort pentru oamenii prinși la cerșit. Conform primarului Ioan Turc, aceasta este ”o soluție temporară pentru dus cerșetorii spre legitimare!”

”Am auzit că vor să ne aducă aici cerșetorii! Păi cum, să îi mute aici?? NU e normal așa ceva! Nu vrem așa ceva!!!” fierb de ieri localnicii din zonă.

Potrivit primarului, cortul este doar pentru cerșetorii bistrițeni.

”NU mutăm cerșetorii acolo. E o soluție temporară pentru a-i duce acolo pentru a-i legitima. Îi asigur pe localnicii din Viișoara că NU vor vedea NICIUN cerșetor umblând pe acolo.

Ei vor fi duși cu mașina Poliției Locale, vor fi legitimați, se va face o anchetă socială și, apoi, TOT cu mașina vor fi duși la gară, autogară, domiciliu, în funcție care de unde e! Deci cortul e DOAR pentru a-i legitima și face ancheta socială!” a explicat primarul Ioan Turc.

Cortul va rămâne acolo doar până în când se va identifica o altă locație care să fie mai aproape de Bistrița, ca să ”nu se bată atâta drum”.

În același timp, municipalitatea este în căutarea unei clădiri în care să desfășoare activități de identificare și anchetare socială pentru persoanele găsite la cerșit.

”Am spus că în trei luni de zile de când Poliția Locală revine în subordinea Primăriei, vom rezolva, sau vom reduce la minim cerșetoria. Acest fenomen nu e unul de care să scapi extrem de rapid. Dar în trei luni de zile, lucrurile se vor schimba. Și Bistrița va arăta altfel!” a asigurat Turc.

Cum rămâne cu ceilalți cerșetori

Edilul a spus că toți cerșetorii care nu aparțin de județul Bistrița vor fi trimiși înapoi de unde au venit, de fiecare dată când aceștia vor fi prinși.

”Pentru cerșetorii locali luăm în considerare angajarea lor, a celor ce pot lucra. La Supercom, de exemplu, au nevoie de muncitori ca de aer. Cei apți de muncă, dacă vor refuza să muncească, putem chiar să le luăm ajutorul social. Deci în funcție de anchetă, vedem exact CE putem face cu fiecare” a mai spus edilul.

Ioan Turc anunță decăderea din drepturile părintești și introducerea copiilor în sistemul de învățământ

Referitor la minori, primarul a precizat faptul că se va merge inclusiv până la decăderea din drepturile părintești a persoanelor care își exploatează copii. De asemenea, Ioan Turc a mai spus că cei care nu se duc la școală vor fi introduși în sistemul educațional.

”Trebuie să lucrăm cu toții. Va fi o acțiune a primăriei, poliția națională, jandarmi și, bineînțeles, a bistrițenilor. Și noi trebuie să NU mai dăm bani cerșetorilor, ca să stopăm acest fenomen. E nevoie să lucrăm toți împreună. Dar vă spun, Bistrița va fi alta în trei luni de zile!” a concluzionat Ioan Turc, primarul Bistriței.