Ioan Turc, primarul Bistriţei a anunţat reamenajarea şi relocarea unui loc de joacă care deşi a fost dotat cu echipamente modernde, va dispărea.

Potrivit spuselor sale, soluţia de faţă va „compensa” locurile destinate parcărilor ce vor fi eliminate odată cu începerea lucrărilor pe Bulevardul Decebal, acolo unde mai mulţi şoferi îşi parchează autoturismele lângă bordură.

”Din păcate, nu s-au gândit deloc la soluții tehnice de compensare a locurilor de parcare care se pierd. Numărul parcărilor amenajate – vreo 3000 – vor fi eliminate, dar pe mine mă interesează toate locurile de la bordură.

Numărul este uriaș, de aceea facem eforturi uriașe pentru compensarea locurilor de parcare care se vor pierde. Am fost în teren de mai multe ori, stăm cu hărțile pe masă și ne orientăm după cifrele din trafic”, a spus Ioan Turc.

Ioan Turc: „Pe perimetrul actualului loc de joacă vom construi o parcare cât mai generoasă”

Conform Edilului, lucrările ar putea demara cu amenajarea parcării de pe strada Crinilor, unde este vorba despre un perimetru limitrof Bulevardului Decebal.

Cred că vom începe prin realizarea unei parcări pe strada Crinilor. E vorba despre un perimetru limitrof Bulevardului Decebal, unde nu vom mai avea locuri de parcare la bordură. Intenționez să relocăm locul de joacă din spatele blocurilor cu 10 etaje, vom amenaja un loc frumos de joacă – mult peste ce există acum – în zona liberă dintre cele două blocuri, se va vedea inclusiv din stradă acest loc de joacă, iar pe perimetrul actualului loc de joacă vom construi o parcare cât mai generoasă.

Despre soluția tehnică vom discuta cu specialiștii. Va fi o parcare etajată. Nu ne mai ajung soluțiile simple și ieftine”, a spus Turc într-o emisiune la Bistrița Express.

Primarul a ţinut să mai precizeze şi faptul că o „soluţie inteligentă” a fost deja implementată în zona Aleii Trandafirilor unde s-a amenajat un loc de parcare.