Ioan Vasile Ienaga, fostul director al Filarmonicii Arad între 1986 şi 1991, s-a stins din viaţă în cursul zilei de ieri, 11 martie 2021, la vârsta de 73 de ani.

Regretatul director s-a născut în anul 1947, fiind la cârma instituţiei începând din 1986 şi până în 1991. Anunţul tragic referitor la iubitorul culturii a fost făcut de către instituţia care s-a bucurat de conducerea sa timp de o jumătate de deceniu.

Mesajul Filarmonicii Arad

Potrivit Filarmonicii, Vasile Ienaga a activat ca director într-o perioadă „sensibilă” şi „dificilă”, reuşind însă să ofere o notabilă stabilitate şi sens anilor 1986-1991.

“S-a stins din viață Ioan Vasile Ienaga, cel care a condus destinele Filarmonicii într-unul dintre cele mai sensibile și dificile momente ale existenței ei. Perspicace și intuitiv, a înțeles în mod inspirat nevoile acelui timp, reușind în mod aproape miraculos să ofere stabilitate și sens anilor 1986 – 1991. Stagiunile de concerte ale Filarmonicii au continuat și există și astăzi, prin eforturile de atunci ale profesorului și directorului Ioan Vasile Ienaga.

Suntem întristați și marcați de dispariția sa, însă profund recunoscători pentru ceea ce a însemnat pentru istoria noastră și a acestui loc. Astăzi, îi aducem un ultim omagiu, iar cu gândul și cu sufletul rămânem alături de familia îndoliată! Odihnă și lumină veșnică, Ioan Vasile Ienaga!”, au scris cei de la Filarmonică.

Ioan Vasile Ienaga, amintit de Teo Boar

Totodată, chitaristul arădean Teo Boar şi-a amintit şi el de personalitatea care a însemnat fostul director.

“Astazi a plecat dintre noi un om de cultură de excepție, un mare manager al Filarmonicii arădene în perioada cea mai grea pentru cultura românească (1986-1991).

Îmi aduc aminte cu drag de turneele prin țară organizate de domnia sa unde cantam cu trupele Carusel și Pacific, alături de prietenii noștri Ștefan Hrușcă, Vasile Șeicaru și Victor Socaciu”, scrie arădeanul pe pagina sa de socializare Facebook.

Dumnezeu să îl odihnească!