A fost surprins pe pârtia Pâltiniș, județul Sibiu, sâmbătă, 30 ianuarie, exact când se anunța cel de-al șaselea deces în urma incendiului de la Institutul de la Matei Balș.

Într-o discuție cu un cameran al Antena3, acesta pare absolut senin, nemișcat, de tragedia care a îndoliat România.

Vă invit să veniți la schi!” este replica președintelui Iohannis.

Discursul de ieri, imediat după izbucnirea incendiului de la spitalul Balș, a fost sec, ușor superficial. A transmis că a i-a trasat sarcină ministrului Voiculescu să vină cu o reformă a sănătății.

Cu alte cuvinte, tot ce nu s-a făcut în ultimii 30 ani , să facă un om în câteva zile.

Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu”, s-a scuzat președintele Iohannis.

Dan Barna visează la spitale europene

De optimism a dat dovadă și vicepremierul Dan Barna. El susține că spitalele din Sibiu nu sunt în pericol și în curând se va construi unul dintre cele mai moderne spitale din țară, la Sibiu.

Mai realist, cel puțin în discurs, a fost deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Într-o postare pe Facebook, acesta recunoaște că eșecul din sănătate aparține tuturor partidelor.

Iohannis, la schi, după tragedia de la Matei Bals

Într-un comunicat de presă, PSD a cerut demisia întregului Guvern Cîțu, dar critică și lipsa de implicare a președintelui.

Klaus Iohannis este perfect paralel cu viața semenilor săi precum schiurile sale ultimul răcnet, în timpul ultimei coborâri, la Păltiniș!”

„Guvernarea PNL a avut suficienţi bani şi libertatea de a lua decizii pentru a evita astfel de tragedii”, susțin liderii PSD.

Am asteptat cuminte reactia presedintelui. A venit. Si a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicitā salvatorii. Guvernantii de aproape un an si jumatate pot dormi linistiti in continuare. Nici macar nu-i mustrā. De demisie nici vorbā. Dublu standard!

Între timp, revolta oamenilor s-a mutat în stradă. Zeci de oameni protestează în fața spitalului Balș și cer demisia Guvernului, a președintelui Iohannis și a șefului DSU, Raed Arafat.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00.  În pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. În urma acestuia  au decedat șase persoane.