Ion Țiriac cunoaște importanța sărbătorii Crăciunului la români și astfel că a decis să facă un gest pentru ca și oamenii săraci să se poată bucura de aceste zile. Miliardaru român a decis să aloce un buget de 400.000 de euro pentru cumpărarea de alimente și alte produse specifice marii sărbători.

”S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar şi carne şi alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulţi dintre ei vârstnici, proveniţi din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Ţiriac a făcut acelaşi gest şi de Paşte”, a declarat un apropiat al lui Ion Ţiriac pentru playsport.ro.

Generozitatea lui Ion Țiriac este impresionantă pentru anul 2020. Totalul donațiilor făcute de Ion Țiriac în 2020 ajunge la 10 milioane de euro. El este al treilea cel mai bogat român al momentului, are vârsta d 81 de ani și este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri români și europeni. Este deosebit de apreciat de asemenea pentru implicarea și declarațiile din domeniul sportiv, cu precădere tenis de câmp, și contribuția lui la dezvoltarea și promovarea sportului românesc este una imensă. Deoarece nu a fost sprijinit în mod direct de către autorități în proiectele personale pe care a dorit să le concretizeze a ales de foarte multe ori să ia atitudine și să facă posibile lucrurile pozitive pe cont propriu.