Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la hala de flori a unei pieţe timișorene. Pompierii au stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit. Primarul municipiului, Dominic Fritz, a cerut demiterea directorului de la Piețe SA.

”Acest incendiu nu este doar un accident, ci şi un simbol al incompetenţei cu care a fost condusă societatea Pieţe S.A., este un simbol al incompetenţei groteşti cu care s-a înconjurat domnul Robu şi eu voi cere Consiliului de Administraţie să facă o şedinţa de urgenţă şi să demită pe domnul Nasleu. Această situaţie nu ne surprinde, noi ştim de când a preluat societatea, avem şi probleme majore financiare, în 2018 era încă pe profit, în 2019 am avut pierderi de 1.200.000 de lei şi anul trecut de peste 1 milion şi jumătate de lei. Eu cred că este nevoie de un nou început la Pieţe S.A. şi această zona trebuie să fie în mijlocul unei noi strategii pentru Pieţe Timişoara şi trebuie să terminăm cu acest amatorism bizar ce am văzut la Pieţe S. A. în ultimele săptămâni”, a scris primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Reacția directorului de la Piețe SA a fost deosebit de dură. Aflat în vacanță în Florida, Ionuț Nasleu, a  încercat să-l ridiculizeze pe Fritz , pe Facebook.

”Prostul de Fritz, imi cere demisia, dar sa explice ca e depasit, sa susțină P.S. Mă întreb, când a fost sincer dl primar – când m-a lăudat că am găsit soluții pentru piețari în perioada când aceste spații erau închise, sau acum, când îmi cere, din nou, demisia. Să profiți de acest nefericit accident pentru a cere demisii și demiteri ca să îți ascunzi neputința, asta da tehnică de influencer mediatic!”, a replicat Nasleu pe Facebook.

Cine este Ionuț Nasleu

Fost senator PRM pentru o scurtă perioadă, Ionuț Nasleu a primit mai multe funcții, ajutat de PNL. A fost consilier personal al fostului primar al Timișoarei, după care a fost numit șef peste piețe. Nasleu a fost pus întâi ca director interimar, în aprilie 2019. În luna iunie după un concurs organizat pe repede-înainte, la care a fost unicul candidat, acesta a devenit director „plin”. După ce Nicolae Robu a pierdut alegerile, Nasleu a avut reacții  virulente pe rețelele de socializare.

În noiembrie 2020 directorul Piețe S.A. a fost dat afară din partid. Au votat pentru excludere 30 din cei 31 de membri ai Biroului Politic Local Timișoara, un vot fiind anulat.

„Motivele excluderii sunt limbajul și atitudinea total necorespunzătoare față de largi categorii de persoane. Acestea nu sunt în spiritul și respectul pe care PNL le promovează. Atitudinile xenofobe sau extremiste nu se potrivesc cu direcția pe care noi dorim s-o imprimăm PNL. Suntem hotărâți să ne debarasăm de toți cei care nu respectă principiile și valorile PNL și care aduc atingere imaginii partidului”, ne-a declarat Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș.