Conform deBANAT.ro,  cercetarea a demarat după declaraţiile unor muncitorii de la Pieţe SA. Aceștia au afirmat că au lucrat la amenajarea căzănăriei lui Ionuț Nasleu. Muncitorii au fost trimiși de Nasleu, în perioada în care era director al societăţii, să lucreze la amenajarea căzănăriei. De asemenea au mai lucrat și la locuința sa. Mai mult, angajații au afirmat că multe materialele de construcție folosite au fost cumpărate cu banii de la Piețe SA. Totodată, bunuri “pierdute” din inventarul făcut de Primăria Timişoara la Piaţa de Gros ar fi ajuns la căzănăria lui Ionuț Nasleu .

Consiliul de Administrație al societății Piețe SA, întrunit în 23 februarie a luat decizia așteptată, dar și cerută de Nasleu. Ionuț Nasleu a fost destituit din funcția de director al Societății Comercia Pieţe SA. Tot marți, 23 februarie, a fost programată și adunarea generală a acționarilor firmei deținute de municipalitatate.

Luni,cu o zi înainte în cadrul unei conferințe de presă, Ionuț Nasleu cerea demiterea sa de către consiliul de administrație

    ”Sper că, prin demiterea mea abuzivă dorită cu ardoare de Samuiel Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Piețe și să înceapă în sfârșit investițiile cerute de mine Primăriei prin zecile de adrese. În plus, vreau să văd că Samuiel Fritz își îndeplinește promisiunea dată comercianților pe când era în campanie electorală: să înjumătățească chiriile celor care sunt în contract cu Piețe SA!

Totodată, sper ca această hărțuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacții de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă”.

Un inventar efectuat la finele anului trecut de Primăria Timişoara la Piaţa de Gros a scos la suprafaţă nenumărate nereguli. Printre acestea se numără bunuri dispărute, marfă ţinută sub cheie şi fără contract sau furturi de energie electrică.