De la sfârșitul lunii mai, Israel a decis să permită intrarea în țară a turiștilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Altfel spus, după data de 23 mai, în prima etapă de deschidere a granițelor, vor fi permise doar grupuri.

De asemenea, cei care doresc să intre în Israel trebuie să dovedească faptul că au fost vaccinați și testați negativ pentru virus, informează Ministerul Sănătăţii şi al Turismului israeliean, citat de Agerpres.

Israel. Relansarea turismului după un an greu

De la începutul pandemiei, Israelul și-a închis frontiera, permiţând persoanelor din străinătate să intre doar în cazuri excepţionale.

În ciuda acestor restricții, oficialitățile sunt conștiente de importanța turismului pentru țară, iar pandemia a afectat serios acest domeniu. Guvernul a decis să relaxeze, treptat, restricțiile, iar permiterea grupurilor de turiști să viziteze țara de la sfârșitul lunii mai reprezintă un prim pas.

Procesul de vaccinare, un adevărat succes 

De amintit faptul că peste 60 % din populația țării a fost imunizată împotriva noului coronavirus. Procesul de vaccinare fiind un adevărat succes.

Numărul de noi infecții și cazuri sevede de COVID-19  a scăzut simțitor. De la începutul campaniei de inoculare considerată una dintre cele mai de succes din lume, în curând 5 milioane de persoane vor primi a doua doză.

Totodată, școlile vor fi redeschise, a anunțat biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu. Guvernul a decis să revină la lecţii în grupuri mici ţinute la dimensiunea normală a sălii de clasă începând de astăzi, 18 aprilie.

Reamintim faptul că Israelul se pregăteşte de turism. Din 23 mai îşi va deschide şi graniţele, dar numai pentru vizitatorii imunizaţi.

David Saranga, ambasadorul Israelului la București a precizat care sunt condițiile : “Orice persoană care este vaccinată sau care a făcut boala poate să intre în Israel după ce vom vedea că are anticorpi. Dacă nu au anticorpi, nu vor putea să intre în Israel nici copiii”.

Am deschis piaţa, am deschis economia, fiindcă am văzut că numărul de persoane bolnave a scăzut într-un mod semnificativ, vorbim de centre de vaccinare care erau deschise 24 din 24, şapte zile pe săptămână.”, a precizat ambasadorul Israelului la București, David Saranga.