Israel. Începând cu data de 23 mai 2021, românii care s-au vaccinat vor putea vizita, după un an de la închiderea granițelor, Țara Sfântă.

Ministrul Turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen, împreună cu ministrul sănătății, Yuli Edelstein, au declarat că în prima etapă va fi permis accesul în Israel tuturor grupurilor organizate ce au fost vaccinate în prealabil.

Imediat după analizarea primei perioade, autoritățile din Israel vor oferi șansa și călătorilor individuali să viziteze țara în cea de-a doua etapă. Toți vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

Israelul își deschide granițele pentru români din 23 mai 2021

Guvernul României și Guvernul Israelului au căzut la comun acord, prin semnarea unui acord bilateral, acceptarea în Israel a certificatului de vaccinare emis de autoritățile din România. Astfel de tratate au fost semnate, de asemenea, cu alte două destinații foarte uzitate de către români: Grecia și Creta.

În următoarele zile, autoritățile israeliene vor oferi toate informațiile despre procesul de acces în Israel.

Parlamentul European a aprobat folosirea certificatului verde și va fi valabil pentru un an. Pașaportul COVID a fost aprobat cu 540 de voturi ,,pentru, 119 „împotrivă” şi 31 abţineri. După votarea certificatului, Consiliul trebuie să cadă de acord cu privire la utilizarea acestuia.

Certificatul Verde reprezintă o gură de aer pentru turismul ce a fost pus la pământ de pandemia de coronavirus. Turiștii vor scăpa astfel de carantină și alte teste, evident, în funcție de cerințele fiecărui stat.

„Trebuie să punem în aplicare certificatul UE Covid-19 pentru a restabili încrederea cetăţenilor în spaţiul Schengen, în timp ce continuăm să luptăm împotriva pandemiei. Statele membre trebuie să îşi coordoneze răspunsul în condiţii de siguranţă şi să asigure libera circulaţie a cetăţenilor în UE. Vaccinurile şi testele trebuie să fie accesibile şi gratuite pentru toţi cetăţenii. Statele membre nu ar trebui să introducă restricţii suplimentare odată ce certificatul este în vigoare”, a explicat Fernando López Aguila, președintele Comisiei pentru libertăţi civile.