Conform reprezentanților ISU Maramureș, venite ulterior mesajului de alertă, ar fi vorba un grup de persoane. Cei de la ISU bănuiau, inițial, că sunt patru persoane, care au rămas blocate pe un mal al lacului de acumulare Firiza. Un echipaj cu barca salvatorilor a plecat spre ei. Se pare că un grup a traversat lacul cu o barcă, ce s-ar fi dezumflat ulterior. Grupul a rămas blocat și nu mai poate reveni în siguranță în punctul de pornire.

Aproape de miezul nopții operațiunea era aproape încheiată. În total, au fost 9 adulți și un copil în vârstă de 5 ani. 5 adulți au fost aduși cu barca, de către pompierii de la Detașamentul de Pompieri Baia Mare, iar 4 adulți și copilul au fost preluați de Salvamont Maramureș.

„În total, au fost nouă adulţi şi un copil de cinci ani. Cinci adulţi au fost aduşi cu barca de către pompierii de la Detaşamentul Baia Mare, iar patru adulţi şi copilul au fost preluaţi de Salvamont Maramureş. Toţi sunt în stare bună”, a spus Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.