Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, sub coordonarea Inspecţiei Muncii, efectuează o amplă campanie de informare şi control în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei de către agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate.

ITM Arad despre prevenirea abuzurilor

„Întrucât migrația forței de muncă este un fenomen încă prezent, mulți cetățeni apelând la societățile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, această acțiune urmărește în principal prevenirea situațiilor de abuz și diminuarea riscurilor la care se expun cetățenii români care intenționează să muncească în străinătate, inclusiv ca lucrători sezonieri, readucând în atenție atât drepturile și obligațiile pe care le au când solicită mediere de la agenții de profil dar și riscurile ce pot apărea în efectuarea acestui demers”, transmite Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

Având în vedere faptul că nerespectarea dispoziţiilor legale sunt cauzatoare de prejudicii grave celui care doreşte un loc de muncă, inspectorii verifică în mod constant dacă solicitanţilor le sunt sau nu percepute taxe de mediere şi dacă sunt informaţi complet.

De asemenea, aceştia mai verifică şi datele angajatorului străin, condiţiile de muncă şi de cazare, numărul complet de ore lucrate zilnic, domeniul de activitate şi salariul.

„Deși numărul agenților de plasare a forței de muncă în străinătate care activează pe raza județului Arad este relativ redus, în evidențele ITM Arad fiind înregistrați un număr de 12 entități, inspectorii de muncă întreprind regulat controale tocmai pentru a preveni consecințele sociale și economice negative care pot deriva din nerespectarea prevederilor legale în materie”, mai spune Isac.

Contractul de mediere

Cetăţenii interesaţi sunt nevoiţi să cunoască faptul că un prim pas pentru a lucra peste hotare este reprezentat de către încheierea unui contract de mediere cu agentul care se ocupă de plasarea forţei de muncă.

Documentul respectiv trebuie, în mod obligatoriu, să conţină, printre altele, numele angajatorului străin. perioada contractuală, meseria, durata timpului de muncă, dar şi de repaus, tariful orar şi / sau lunar, condițiile de salarizare, condițiile de transport, de locuit precum și condițiile de protecție socială la care au dreptul.

„De asemenea, înaintea plecării din România agentul de plasare a forței de muncă are obligația de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetățenii români și angajatorii străini, inclusiv în limba română.

În acest context, pentru evitarea situațiilor neplăcute, recomandăm cetățenilor interesați să verifice dacă agențiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, accesând http://itmarad.ro/munca-in-strainatate/ sau apelând nr. de telefon 0257 257251 int.0, să citească cu atenție clauzele contractuale, să solicite un exemplar al contractului de muncă semnat de părți, înainte de plecarea din România”, atrage atenția Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

Nu au drept la comisioane

Potrivit legislaţiei în vigoare, agentul responsabil cu plasarea forţei de muncă nu are dreptul de a percepe tarife de mediere, comisioane sau alte taxe, astfel de situaţii reprezentând un risc pentru cetăţeanul care se află în căutarea unui loc de muncă.