Urmare a câştigării licitaţiilor pentru demararea lucrărilor de modernizare a drumurilor Curtici-Macea-Sânmartin şi Socodor-Nădab, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin cionca, a semnat ordinele de începere a lucrărilor, la doar o săptămână distanţă de la semnarea contractelor cu firmele respective.

Ce spune preşedintele Iustin Cionca

Potrivit lui Iustin Cionca, modernizarea celor două drumuri este prioritară întrucât acestea fac legătura între comunităţi şi uşurează accesul oamenilor din localităţi înspre zonele industriale din municipiul Arad.

„Aceste drumuri leagă comunitățile între ele, facilitează accesul persoanelor din localitățile respective înspre zonele industriale Arad, Curtici și Nădab. Deci, creează dezvoltare, prin facilitarea mobilității către locurile de muncă și, implicit, creșterea calității vieții beneficiarilor. Cele două drumuri pentru care dăm acum ordinul de începere a lucrărilor sunt realizate de Consiliul Județean Arad din fonduri europene, pe programul transfrontalier Interreg România-Ungaria.

Vă reamintesc că întregul buget destinat pentru opt județe, pentru modernizarea de drumuri prin acest program transfrontalier, a fost câștigat de Consiliul Județean Arad. Este vorba de 13,8 milioane de euro. Tot prin acest proiect, primăria Curtici construiește de la zero o șosea de centură”, a declarat Iustin Cionca.

Lucrări de peste 18 milioane de lei

Valoarea investiţiei pentru modernizarea drumului județean Curtici-Macea-Sânmartin se ridică la suma de 10 milioane de lei. Acesta se întinde pe o distanţp de 8,6 kilometri, iar termenul de finalizare este de 14 luni de zile. În ceea ce priveşte firma răspunzătoare de efectuarea lucrărilor, aceasta este compania PORR, din Austria.

Referitor la modernizarea celui de-al doilea drum, respectiv drumul judeţean Socodor-Năbad, valoarea investiţiei este de 8,3 milioane de lei, are o lungime de 7 kilometri şi trebuie, potrivit contractului, să fie terminat în 9 luni de zile.

De asemenea, drumul de faţă va constitui şi prima parte a şoselei de centura a oraşului Chişineu Cris, care va ajuta la remedierea situaţiei cauzate de traficul greu din oraş, scoţându-l pe relaţia Nădab-frontiera Vărșand. Firma Inteco Holding se ocupă de realizarea lucrărilor.