Conform unor studii științifice realizate până acum, ivermectina nu este recomandată pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Cercetarea a avut loc în Columbia și au participat 476 de pacienți. Jumătate dintre cei care au participat au primit pastile de Ivermectină, iar ceilalți au primit tablete placebo.

În luna iulie a anului trecut, multe persoane au decis să folosească acest tratament-minute cu Ivermectină după ce mai multe studii efectuate în laborator arătau că medicamentul poate reduce reproducerea virusului SARS-CoV-2.

Medicii din Iași au declarat că zeci de persoane s-au tratat după ureche cu Ivermectină, fără a lua legătura cu un specialist.

„Acest tratament urmeaza calea unui alt medicament minune, este un medicament folosit în tratarea persoanelor cu lupus, care a dispărut din farmacii fiind utilizat în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

Nici Plaquenilul sau hidroxiclorochina nu sunt eficiente în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, formă moderată”, spune medicul Ionuț Nistor, relatează Antena3.

Ivermectină, tratament-minune împotriva COVID-19?

Mai mulți medici au încercat să avertizeze populația și au tras un semnal de alarmă cu privire la automedicație. Încă de la începutul pandemiei, oamenii au început să cumpere medicamente pe bandă rulantă de teama noului coronavirus.

De exemplu, Cehia permite utilizarea sa, iar Slovacia a decis să importe zeci de mii de doze.

Studii promițătoare privind potențialul medicamentului de a preveni și trata infecția cu noul coronavirus. Combinate cu disperarea provocată de numărul tot mai mare de îmbolnăviri și decese și cu un tsunami de dezinformări au condus explozia utilizării ivermectinei în Europa Centrală și de Est, dar și în America Latină și Africa de Sud, scrie Politico.

De asemenea, tratamentul împotriva paraziților la animale a fost folosită și la tratarea scabiei sub formă de pastile și creme pentru uz uman.

Inventatorii lui, William C. Campbell și Satoshi Omura, au primit premiul Nobel în medicină în 2015, pentru capacitatea medicamentului de a trata boli multiple.

Reamintim că tratamentul cu Ivermectină pentru tratarea infectării cu COVID-19 nu este recomandată de către medici.