Japonia – puseuri ale iernii în ultimele zile. Ninsori abundente și viscol puternic. 

Japonia se confruntă în ultimele zile cu episoade severe ale vremii de iarnă, cu ninsori abundente și viscol puternic. În nordul țării au căzut cantități record de zăpadă.

Stratul de nea a ajuns la un metru și jumătate în doar două zile de intemperii. Cel puţin opt persoane au murit şi aproape 240 au fost rănite în urma unei furtuni puternice care afecta duminică regiuni de coastă situate de-a lungul Mării Japoniei.

Întreg traficul japonez (rutier, feroviar și aerian) a fost serios afectat. Sute de oameni au rămas blocați în autovehicule pe drumurile din zona afectată de căderile masive de zăpadă. Echipele de salvare au ajuns cu greu la ei pentru a-i scoate din troienele mari.

În orașul Sakai, o autostradă a rămas înzăpezită blocând, duminică dimineața, în jur de o mie de autovehicule. Alte 200 de autovehicule au rămas înzăpezite pe o autostradă din oraşul Nanto. Două persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău.

Zăpadă de 180 cm în orașul Joetsu

Zăpada a căzut și mai abundent în oraşul Joetsu unde cantitatea de zăpadă acumulată începând de joi a ajuns la grosimea de aproximativ 180 de centimetri, iar un strat de aproximativ 160 de centimetri de zăpadă s-a depus în satul Shirakawa.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat într-o maşină acoperită de zăpadă în oraşul Himi. Furtuna de iarnă a provocat rănirea a cel puţin 240 de persoane în prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama, relatează Agerpres.

Prefectura Niigata a mai fost afectată de un puseu al iernii în luna decembrie 2020. Atunci, aproximativ 2.100 de autovehicule au rămas blocate timp de două zile pe o autostradă înzăpezită din această regiune situată la nord-vest de Tokyo.