De altfel, este una dintre cele mai vocale magistrate, indiferent de situație sau de culoarea politică a ministrului Justiției.

Judecătoarea Adriana Stoicescu, amenițată cu arestarea. Ce o obligau procurorii

În România, judecătorii și procurorii sunt independenți și se supun numai legii, așa se menționează în Constituție.

Adriana Stoicescu a înțeles acest lucru și a refuzat ca deciziile judecătorești să-i fie influențate.

În momentul în care și-a invocat independența ca magistrat, a fost arestată cu arestarea.

„ Am fost sfătuită să vorbesc public în perioada în care se vorbea despre o iminentă arestare a mea, așa încât mi s-a părut potrivit să ies și să vorbesc, pentru că mă știam nevinovată.

Am făcut-o prima dată când s-a pus problema testării poligraf a procurorilor DNA – Structura centrală, o chestiune care, personal, m-a revoltat”, a declarat Adriana Stoicescu, pentru bihorjust.ro

Abuzurile DNA. ”Mi s-a sugerat o anumită soluție și am refuzat să ascult. Și nu doar o dată”

Spectacolul DNA cu defilarea cătușelor ,  privit din interior are o altă conotație. Adriana Stoicescu a preferat să nu facă parte din acesta. A vorbit public despre abuzurile DNA. Concret, i s-a cerut să dea soluții acceptate de DNA, dar s-a opus. Același lucru s-a întâmplat și cu colegii ei de la instanțele și parchtele din Oradea.

“Mi s-a sugerat o anumită soluție și am refuzat să ascult. Și nu a fost doar o dată. Am pronunțat de fiecare dată soluția pe care am apreciat-o ca fiind legală, fără să țin cont de “sugestiile” binevoitoare, a precizat Adriana Stoicescu, pentru publicația mai sus citată.

Lipsă de solidaritate în sistemul de justiție. Ministrul Justiției ar trebui să fie apolitic

Chiar dacă Adriana Stoicescu nu este singurul magistrat din țară asupra căruia s-au făcut presiuni, în justiție nu există solidari tate. Le este teamă să vorbească. Din acest motiv, judecătoarea Stoicescu consideră că ministrul Justiției ar trebui să fie apolitic. Dacă ar proveni din corpul foștilor magistrați, ar înțege mai bine independența acestora, consideră Adriana Stoicescu.

Despre abuzurile DNA au vorbit și parlamentarii UDMR care, se vor opune ca această structură să mai cerceteze magistrații.

Coaliția poartă discuții aprinse pe această temă.