Claudiu Florescu, un pionier al presei libere din Maramureș, a decedat noaptea trecută, la vârsta de 56 de ani. El a deschis în anii 90 postul Cinemar TV

Un pionier al presei libere din Maramureș a decedat noaptea trecută. Claudiu Florescu a fost un profesionist al presei libere din Maramureș deschizând în anii ’90 Cinemar TV, a anunțat cu îndurerare presa locală. Televiziunea locală Cinemar TV a marcat multor maramureșeni copilăria și tinerețea. În ultimii ani viața l-a pus la grea încercare. A întâmpinat mai multe probleme de sănătate care, într-un final, l-au răpus. Claudiu Florescu s-a stins sâmbătă noaptea după o luptă cu boala pe care a purtat-o cu optimism și curaj. Calitățile lui umane l-au remarcat în toți anii în care s-a dedicat televiziunii.

Cu puțin înainte de miezul nopții care a trecut, jurnalistul Claudiu Florescu s-a stins din viață după grele încercări și suferințe care s-au abătut asupra sa în ultimii ani. Mesajele de regret și de încurajare pentru cei apropiați au început să curgă în presa locală și pe rețelele sociale.

”Claudiu Florescu s-a dus. Să-l odihnească Dumnezeu”, a spus primarul Baia-Mare, Cătălin Cherecheș. Jurnalistul a trecut printr-o grea suferință în ultimii ani

Inclusiv primarul municipiului Baia-Mare l-a cunoscut, apreciat și a tranmis un mesaj de către maramureșeni. “Claudiu Florescu s-a dus. Am reușit măcar să îl aducem azi de la Cluj. I-am chemat preotul și în 15 minute a închis ochii. Îmi pare tare rău. Să-l odihnească Dumnezeu”, a fost mesajul care le-a făcut noaptea albă mai multor apropiați ai jurnalistului care au primit trista veste, prin mesaj, de la primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș.

Claudiu Florescu a trecut printr-o grea suferiță în ultimii ani și a suferit mai multe operații complicate. A decedat la vârsta de 56 de ani. El a fost internat de mai multe ori pe perioade mai lungi de timp la Spitalul Județean din Cluj-Napoca. Afecțiunile s-au agravat însă în ultima lună.

La o vârstă la care ar fi putut face mult pentru presa liberă românească, Claudiu Florescu ne-a părăsit. Transmitem pe această cale condoleanțele noastre familiei greu încercate. Dumnezeu să te odihnească în pace, Claudiu!