În fapt, Orban a împlinit, ieri, 25 mai, 58 de ani și mai mulți colegi au venit în birou să-i ureze la mulți ani.

Spune că e firesc să nu porți masca de protecție când mănânci, iar remarcile jurnaliștilor i s-au părut exagerate.

„Nu puteam să îi resping, să îi refuz. Nu a venit nimeni, la niciun fel de invitaţie. Nu s-a emis nicio invitaţie. Oamenii au venit să îmi spună La mulţi ani. E normal. În biroul meu era şedinţa coaliţiei, care se încheiase. Unii dintre invitaţi au venit mai repede, iar faptul că a apărut o poză şi o filmare cu nişte colegi de ai mei care nu purtau mască, s-a întâmplat când eu nu eram prezent.

Orban și-a atenționat colegii să poarte masca

 

După finalizarea şedinţei coaliţiei şi după toate deciziile pe care le-am luat în şedinţa coaliţiei, când m-am dus către colegii mei, evident că i-am rugat să respecte regulile pe cei care nu le respectau. Şi acum cu masca, nu poţi să porţi mască atunci când mănânci, de exemplu. Hai să fim cinstiţi. Am văzut că aţi dat informaţii, că s-a adus pizza. A trebuit să reacţionez într-un fel, a precizat Ludovic Orban.

Masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise neaglomerate din 15 mai ac. Rămâne valabilă, însă, în spațiile închise aglomerate.

În trecut mai mulți oficiali ai Guvernului, precum Raluca Turcan, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, au fost surprinși fără mască. Au fost amendați, așa cum a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Orban se preătește pentru un nou mandat la conducerea PNL. Până acum , 18 organizaţii şi-au exprimat public susţinerea pentru el. Este vorba despre filialele din Bucureşti, Hunedoara, Caraș-Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sector 1, Sector 2, sector 4.

Orban a pierdut susținerea filialelor din Transilvania, iar principalul contracandidat pare a fi Florin Cîțu, actualul premier.